fbpx

Cum poate fi penalizata compania de forare a lui Elon Musk pentru ca nu-si va indeplini angajamentele

Cum poate fi penalizata compania de forare a lui Elon Musk pentru ca nu-si va indeplini angajamentele

Potrivit documentelor obtinute de TechCrunch, este posibil ca sistemul de tuneluri al The Boring Company (Compania de Forare) a lui Elon Musk nu va putea transporta sub Centrul de Conventii din Las Vegas acelasi numar de oameni care a fost anuntat initial.

Acest lucru nu e doar dezamagitor, dar poate insemna si penalitati financiare pentru acea companie de forare a lui Elon Musk. Acest lucru nu are legatura cu tehnologia. In una dintre cele trei zone de preluare pentru reteaua de tuneluri din Las Vegas sunt permisi doar 800 de pasageri pe ora.

CITESTE SI:  De ce Apple suspenda un program pentru Siri

Daca acest lucru e valabil pentru toate cele trei zone de preluare, reteaua de tuneluri din Las Vegas construita de acea companie a lui Elon Musk se va deplasa doar cu un sfert din ceea ce s-a anuntat: doar 1200 de oameni pe ora, potrivit TechCrunch.

Nu e clar ce anume justifica acea limita de 800 de pasageri pe ora, deoarece proiectul din Las Vegas al companiei lui Elon Musk nu include bariere pentru controlul numarului de pasageri.

Exista penalitati daca compania nu poate transporta numarul de pasageri pe care s-a angajat sa-i transporte in acea retea de tuneluri din Las Vegas.

CITESTE SI:  Broadcom abandoneaza planurile de a cumpara Qualcomm, motivul fiind unul nesurprinzator

Poate pierde 13 milioane de dolari din bugetul sau de constructii. De asemenea, acea companie de forare a lui Elon Musk va fi penalizata cu 300.000 de dolari pentru fiecare expozitie comerciala care nu transporta in medie 3960 de pasageri pe ora timp de 13 ore, pana la un maximum de 4,5 milioane de dolari in amenzi, conform TechCrunch.

De asemenea, constructia acelei retele de tuneluri este in intarziere. Compania de forare a lui Elon Musk – care ar putea suporta penalitati – ar fi trebuit sa definitiveze sistemul pana pe 1 octombrie, conform documentelor, o data care ar fi asigurat ca reteaua va fi definitivata de compania de forare inainte de evenimentul CES 2021 de la Las Vegas, desi acel eveniment va avea loc doar online. Acum, reteaua de tuneluri din Las Vegas este stabilita pentru a se deschide cam intr-o luna, conform unui tweet de pe 14 octombrie postat de Elon Musk.