fbpx

Cum poate fi afectata Apple de interzicerea aplicatiei WeChat

Cum poate fi afectata Apple de interzicerea aplicatiei WeChat

Guvernul din SUA doreste sa interzica aplicatia chinezeasca TikTok, dar se gandeste sa interzica si WeChat, o aplicatie tot chinezeasca. Cu toate acestea, interzicerea WeChat poate afecta chiar compania americana Apple.

Pe langa interzicerea TikTok, guvernul american a anuntat recent ca va interzice si WeChat. Asta conform unui ordin executiv semnat de presedintele SUA, Donald Trump.

Acest ordin executiv interzice persoanelor fizice si companiilor americane sa aiba afaceri cu aceste aplicatii. Ne imaginam ca acest lucru ar avea fara indoiala un impact negativ asupra utilizatorilor si asupra Tencent, compania care detine WeChat, dar poate avea un efect negativ si asupra companiilor americane. Cum ar fi Apple.

CITESTE SI:  VIDEO: Trailerul pentru sezonul final al serialului "Culisele Puterii" a fost lansat

Asta pentru ca s-a indicat ca acea interdictie asupra WeChat ar forta Apple sa inlature aplicatia din App Store, ceea ce ar putea reduce vanzarile de iPhone-uri, in special in China, conform unui sondaj realizat de o agentia chineza de presa.

CITESTE SI:  Cum iti permit aceste filtre fizice sa capturezi fotografii mai bune pe smartphone

Conform acestui sondaj, 687.000 de chinezi ar cumpara un alt smartphone daca acest soft nu mai e disponibil pe platforma iOS a Apple. Asta spre deosebire de cei 38.600 de oameni chestionati care au spus ca pur si simplu vor dezactiva aplicatia.

WeChat este importanta in China si in diferite parti din Asia. Asta pentru ca aceasta aplicatie are diverse intrebuintari. Nu doar ca le permite utilizatorilor sa chat-uiasca, dar le si permite efectuarea de apeluri video, realizarea de achizitii, dar si trimiterea si primirea de bani.

CITESTE SI:  Magazinele Apple din China vor accepta platile mobile folosind Alipay

In China, WeChat este si mai importanta, deoarece poate fi folosita pentru a plati facturi, pentru a cumpara bilete si asa mai departe. Asa ca interzicerea aplicatiei ar duce la o perturbare in vietile de zi cu zi ale chinezilor. Ce parere ai despre asta? Crezi ca se va ajunge la asta?