fbpx

Cum poate detecta fracturile un instrument cu inteligenta artificiala

Cum poate detecta fracturile un instrument cu inteligenta artificiala

FDA a aprobat in trecut destul de multe tehnologii medicale propulsate de inteligenta artificiala, dar ultima pe care a aprobat-o ar putea fi de mare ajutor daca, de exemplu, ai alunecat si ai cazut si ti-ai fracturat ceva.

Pentru a detecta o fractura, ar trebui de regula sa vi se efectueze o radiografie cu raze X la acea parte a corpului, dupa care un medic va analiza apoi radiografia pentru a detecta fractura.

Uneori, fractura poate fi omisa daca este una foarte mica, motiv pentru care este o veste buna ca FDA (Food and Drug Administration) din Statele Unite a aprobat utilizarea instrumentului OsteoDetect al Imagen.

CITESTE SI:  India vrea sa construiasca un supercomputer care poate prezice musonii

OsteoDetect este un instrument de diagnosticare propulsat de inteligenta artificiala care are capacitatea de a detecta fracturi. Cu ajutorul inteligentei artificiale, algoritmul instrumentului va analiza radiografii 2D pentru a detecta semne de fracturi si pentru a le marca pentru o analiza mai aprofundata.

CITESTE SI:  Continentul in care energia regenerabila a depasit energia poluanta anul trecut

Dupa cum a subliniat FDA, acest instrument nu este menit sa inlocuiasca medicii, ci mai degraba ii va ajuta la detectie si le va indica medicilor fracturi pe care acestia le-ar fi putut altfel omite.

Nu este clar cand vor vedea oamenii instrumentul OsteoDetect in spitale si clinici, dar aprobarea acestuia este o veste buna si deschide calea pentru o mai larga utilizare a inteligentei artificiale in viitor.

CITESTE SI:  Ce autonomie uriasa are o masina electrica Bentley cu asistent AI

Am vazut deja ceva interes pentru inteligenta artificiala in domeniul medical. De exemplu, guvernul Marii Britanii s-a angajat recent sa acorde finantare pentru dezvoltarea inteligentei artificiale care poate fi utilizata pentru diagnosticarea cancerului cerebral.

De asemenea, am vazut cum unii cercetatori folosesc inteligenta artificiala pentru a prezice cand ar putea muri pacientii, astfel incat acestia sa poata primi o mai buna ingrijire la sfarsitul vietii.