fbpx

Cum planuieste Japonia sa se descurce dupa ce numerele de telefon se vor epuiza

Cum planuieste Japonia sa se descurce dupa ce numerele de telefon se vor epuiza

Ministerul Comunicatiilor din Japonia are un plan pentru situatia in care numerele de telefon din tara se vor epuiza. Avand in vedere ca tehnologia mobila 5G se apropie cu pasi repezi, se asteapta ca actualele se vor epuiza pana in 2022.

Pe fondul ingrijorarilor legate de faptul ca numerele de telefon formate din 11 cifre s-ar putea epuiza pana in 2022, Ministerul de Comunicatii din Japonia a inceput planurile pentru a se crea unele din 14 cifre.

CITESTE SI:  PC-urile de la Fukushima Daiichi ruleaza Windows XP

Se vor putea crea 10 miliarde de noi numere de telefon prin trecerea la cele 14 cifre. Propunerea a fost deja aprobata de cei mai mari operatori de telefonie mobila din tara.

Conform Japan Times, planul de a crea unele din 14 cifre a fost aprobat de KDDI, NTT DoCoMo si SoftBank. Avand in vedere ca cei trei operatori majori de telefonie mobila au fost de acord, Japonia ar putea incepe sa le foloseasca inainte de sfarsitul anului 2021.

CITESTE SI:  De ce Verizon nu va mai activa telefoane dotate cu cel mult 3G

Noile 10 miliarde de numere vor incepe cu 020, un prefix care este in prezent folosit in Japonia pentru dispozitivele care apartin de Internetul Lucrurilor.

Prefixul a fost implementat la inceputul anului 2017, iar de atunci 32,6 milioane de numere care incep cu 020 au fost inregistrate in Japonia pana la sfarsitul lunii martie a acestui an.

Avand in vedere ca retelele 5G din Japonia vor porni in 2020, e posibil ca multimea de dispozitive conectate va creste semnificativ. Prin urmare este nevoie de cele 14 cifre.

CITESTE SI:  Smartphone-urile ASUS ZenFone 4 si ZenFone 4 Pro au fost anuntate - specificatii oficiale

Provocarea de a produce numere de telefon suficiente pentru toate dispozitivele din retea nu e o provocare cu care se va confrunta doar Japonia. Avand in vedere ca retelele 5G vor aparea in mai multe piete de pe glob, si alte tari ar putea lua decizii similare pentru a se asigura ca exista suficiente numere de telefon pentru toate dispozitivele.