fbpx

Cum permite Spotify artistilor sa-si incarce muzica, fara vreo casa de discuri

Cum permite Spotify artistilor sa-si incarce muzica, fara vreo casa de discuri

Spotify a anuntat o noua caracteristica beta care le va permite artistilor independenti sa-si incarce muzica direct pe platforma, in loc sa apeleze la o casa de discuri.

Compania determina sa fie mai usor pentru artistii independenti – fara legaturi cu vreo casa de discuri – sa-si incarce muzica in cel mai popular serviciu de streaming de melodii din lume.

Acestia vor putea sa-si incarce muzica direct pe Spotify, eliminand astfel necesitatea de a trece printr-o casa de discuri. Caracteristica este in prezent disponibila in stadiu beta.

CITESTE SI:  Cum se adapteaza premiile Globul de Aur pentru filmele lansate in vremea coronavirusului Wuhan

Spotify permitea caselor de discuri sa incarce muzica direct in platforma, asa ca cei care nu aveau contracte cu o casa de discuri trebuiau sa plateasca un serviciu tert pentru a-si incarca melodiile pe Spotify.

Serviciul ofera acum aceasta facilitate artistilor independenti, astfel incat sa-si poata incarca direct muzica. Caracteristica va fi localizata in platforma Spotify for Artists a serviciului.

Platforma le permite deja artistilor neasociati unei case de discuri sa analizeze datele cu privire la ascultatori si sa inscrie melodii pentru a fi luate in considerare pentru liste de redare.

CITESTE SI:  Cu cine vor impartasi unii utilizatori de browsere Mozilla date de navigare

Compania le va permite artistilor sa-si incarce muzica, iar apoi sa aleaga o data de lansare. Acestia vor putea oferi informatii suplimentare, cum ar fi daca este vorba despre un single sau despre un album.

Caracteristica este in prezent oferita gratuit artistilor independenti care nu sunt legati de vreo casa de discuri. Tot continutul incarcat va fi verificat atent pentru a se asigura ca acesta nu include continut care incalca drepturi si ca alti parteneri nu difuzeaza deja acelasi continut pe Spotify.

CITESTE SI:  Platforma Android este cea mai vizata de malware, potrivit Nokia

Cei care isi incarca muzica direct vor primi 50% din venitul net al Spotify pentru 100% din redeventele pentru melodiile pe care le incarca in cel mai popular serviciu de streaming de melodii din lume.