fbpx

Cum permite Google utilizatorilor gasirea melodiilor dupa fredonare

Cum permite Google utilizatorilor gasirea melodiilor dupa fredonare

Compania Google din Statele Unite s-a decis sa permita utilizatorilor sa poata gasi melodii pe baza fredonarii, fara a fi nevoie sa cunoasca versurile. Pentru utilizatorii iOS, acest lucru e permis doar in limba engleza, dar pe Android va fi posibil in peste 20 de limbi.

Tuturor ne-a ramas in minte un fragment dintr-o melodie, fara sa mai retinem ce nume avea melodia. Ai putea cauta versurile, dar daca nu mai retii versurile? Daca iti amintesti doar cum suna?

CITESTE SI:  Coronavirusul Wuhan. De ce Siemens nu-si va reduce forta de munca

Din fericire, compania Google din Statele Unite a venit cu ceva util in aceasta privinta. Compania din Statele Unite a anuntat un update al aplicatiei sale Google Search pe mobil.

Daca utilizatorul atinge pictograma microfonului si rosteste “What’s this song?” urmat de fredonarea melodiei, compania Google din SUA va incerca apoi sa gaseasca melodia numai pe baza fredonarii.

Potrivit companiei americane Google, acest lucru se realizeaza utilizand algoritmul de machine learning. “Dupa ce fredonati, algoritmul de machine learning va incerca sa identifice potentialele potriviri de melodii. Nu aveti nevoie de un ton perfect pentru a utiliza aceasta functie. Va vom arata cele mai probabile optiuni pe baza fredonarii”.

CITESTE SI:  Drona pliabila DJI Mavic Air 4K a fost lansata

In prezent, compania americana Google sustine ca functia cu fredonarea functioneaza doar in limba engleza pe dispozitivele iOS, dar va putea accepta peste 20 de limbi pe Android si se intentioneaza sa se lanseze suport si pentru alte limbi in viitor.

CITESTE SI:  Aspiratorul robot Neato Botvac D7 Connected se integreaza cu casa ta conectata

Este o functie destul de interesanta pentru utilizatori, desi presupunem ca precizia functiei va depinde de anumiti factori. Dar utilizatorii pot incerca pentru a observa cat de precisa e functia.

Ce parere ai despre aceasta functie a companiei Google din Statele Unite care permite utilizatorilor sa gaseasca melodii pe baza fredonarii? Crezi ca va functiona corespunzator?