fbpx

Cum permite Garmin avioanelor mici sa aterizeze fara pilot

Cum permite compania Garmin avioanelor mici sa aterizeze fara pilot

Pilotarea unui avion mic este palpitanta cand lucrurile merg asa cum s-a planificat. Este o alta poveste cand pilotul unui avion mic, din orice motiv, nu poate ateriza cu aparatul de zbor. Majoritatea pasagerilor n-ar avea nicio idee cum sa procedeze. Din acest motiv, compania Garmin a venit cu o solutie proprie. Solutia se numeste Garmin Autoland. La apasarea unui buton, avioanele mici echipate cu asa ceva vor putea naviga si ateriza pe cont propriu, fara a fi nevoie de pilot.

CITESTE SI:  Cum ajuta AI armata americana la repararea autovehiculelor

Desi multi asociaza acum Garmin cu trackerele fitness si smartwatch-urile, in trecut aceasta companie era probabil cea mai cunoscuta pentru sistemele sale de navigatie.

Se pare ca acum compania se intoarce la radacini. Dar de aceasta data nu este vorba despre sistemele de navigatie pe care le poti cumpara. Compania a dezvaluit acum Garmin Autoland, un sistem de navigatie proiectat pentru avioane mici.

Ei bine, acest sistem al Garmin nu doar ca permite aparatelor de zbor sa-si gaseasca destinatia, ci si le permite, la apasarea unui buton, sa aterizeze. Astfel, intregul proces va fi mult mai simplu. Dar nu pentru asta sunt antrenati pilotii?

CITESTE SI:  Cum a scapat cu viata o femeie cu Apple Watch, prin detectarea caderii

Sa aterizeze avioane? Desi acest lucru e adevarat, pare ca acest sistem a fost creat mai mult ca sistem de urgenta. In cazul in care pilotul nu poate sa aterizeze avionul mic, pasagerii trebuie doar sa apese un buton, iar avionul mic va ateriza fara pilot.

Sistemul Garmin va lua in calcul tot felul de variabile, cum ar fi vremea, cat de mult carburant mai exista, suprafata pistei, lungimea si orice obstacole care ar putea fi in cale.

CITESTE SI:  Cum vor fi cursele cu elicopterul ale Uber din New York City

De asemenea, sistemul companiei Garmin va putea avertiza centrul de control al traficului aerian pentru ca cei de acolo sa stie ca este o urgenta si ca ar trebui sa elibereze zona si sa se asigure ca personalul de urgenta este mobilizat pentru a oferi asistenta aparatului de zbor care aterizeaza fara pilot.