fbpx
Cum motiveaza orasul Boston interzicerea recunoasterii faciale

Cum motiveaza orasul Boston interzicerea recunoasterii faciale

Orasul Boston din Statele Unite a anuntat ca va interzice utilizarea tehnologiei de recunoastere faciala si au fost oferite motivele din spatele acestei decizii.

In timp ce in unele tari ale lumii a fost adoptata supravegherea prin aceasta tehnologie, exista parti ale lumii in aceasta aceasta tehnologie este interzisa.

Cum ar fi in orasul Boston din Statele Unite, unde consiliul municipal a anuntat ca interzice utilizarea recunoasterii faciale de catre oficiali. Potrivit consilierului Ricardo Arroyo care a sponsorizat proiectul de lege – pentru orasul Boston – alaturi de consilierul Michelle Wu: “Aceasta tehnologie are o partinire rasiala evidenta si reprezinta un pericol. Dar are si un efect negativ asupra libertatilor civile. Astfel, intr-o perioada in care avem atatea marsuri si proteste pentru drepturi, orice fel de tehnologie de supraveghere utilizata pentru a pune in pericol discursul liber sau pentru a monitoriza activismul si activistii reprezinta un pericol”.

CITESTE SI:  Cum raspunde Google acuzatiei ca isi supravegheaza proprii angajati
CITESTE SI:  De ce Apple va oferi unor oameni 9,75 milioane de dolari

Pe baza unui studiu al MIT, s-a remarcat ca aceasta tehnologie nu este deosebit de precisa, mai ales cand vine vorba despre identificarea persoanelor de culoare.

De exemplu, studiul a relevat ca, pentru femeile de culoare, rata de eroare a recunosterii faciale este de pana la 35%. De asemenea, a aparut recent o stire despre faptul ca un american a fost arestat pe nedrept pentru ca a fost identificat gresit de recunoasterea faciala.

CITESTE SI:  VIDEO: Acesti roboti au dansat in sincron pentru un record Guiness

Comisarul William Gross din orasul Boston sustine si acesta interzicerea acestei tehnologii, sustinand ca, pana cand nu este 100% precisa, nu are niciun interes sa o implementeze in orasul Boston.

Boston nu e singurul oras american care interzice recunoasterea faciala. In 2019, San Francisco a anuntat ca va interzice aceasta tehnologie in spatiile publice.