fbpx
Cum monitorizeaza operatorii din Arabia Saudita cetatenii sai din SUA

Cum monitorizeaza operatorii din Arabia Saudita cetatenii sai din SUA

Un informator a dezvaluit ca companiile de telecomunicatii din Arabia Saudita monitorizeaza, prin operatorii de telefonie mobila din SUA, cetatenii sauditi aflati in SUA, iar monitorizarea cetatenilor ar avea loc prin operatorii din SUA cu o precizie destul de buna. Acel informator a dezvaluit cum s-a reusit asta.

Datele impartasite de un informator indica faptul ca acea tara poate folosi o vulnerabilitate in retelele de telefonie mobila pentru a-si monitoriza cetatenii in SUA, informeaza The Guardian.

CITESTE SI:  De ce California ar putea pune o taxa pe SMS-uri

Aceste date arata ca, intr-o perioada de patru luni, 3 dintre cele mai importante companii de telefonie mobila din Arabia Saudita au trimis 2,3 milioane de solicitari pentru Furnizorul de Informatii despre Abonati.

In mod normal, datele sunt folosite pentru a le permite operatorilor de telefonie mobila straini sa inregistreze tarifele de roaming, dar volumul ridicat de solicitari ar putea oferi, de asemenea, companiilor de telecomunicatii din Arabia Saudita informatii suficiente pentru a monitoriza cetatenii sai aflati in SUA cu o precizie de sute de metri.

CITESTE SI:  Tara in care Netflix a lansat streaming de 3 dolari pe luna

Monitorizarea cetatenilor acelei tari profita de o vulnerabilitate veche intr-un sistem de mesagerie global denumit SS7 care directioneaza apelurile mobile atunci cand un utilizator dintr-o tara calatoreste in alta.

Conform datelor impartasite celor de la The Guardian, companiile de telecomunicatii din Arabia Saudita au trimis milioane de solicitari catre operatorii de telefonie mobila americani, cum ar fi AT&T, T-Mobile si Verizon in perioada noiembrie 2019 si 1 martie 2020.

CITESTE SI:  51% dintre expertii in tehnologie spun ca problema stirilor false nu poate fi rezolvata

Nu e clar daca companiile de telecomunicatii din Arabia Saudita monitorizau cetatenii arabi din SUA in numele guvernului tarii, dar aceasta tara e cunoscuta pentru astfel de practici. Twitter a interzis mii de conturi care promovau mesaje de la guvernul acelei tari.