Cum lupta WhatsApp cu stirile false

Cum lupta WhatsApp cu stirile false

WhatsApp continua sa intensifice lupta impotriva stirilor false, iar de aceasta data pune accent asupra dezinformarii vizuale. Aplicatia de mesagerie detinuta de Facebook testeaza o noua caracteristica pentru combaterea fake news. Este vorba despre o caracteristica care le permite utilizatorilor sa efectueze cautari inverse de imagini, incarcandu-le pe Google.

Raspandirea stirilor false ramane o problema constanta pentru WhatsApp (companie detinuta de Facebook), iar aceasta continua sa ia masuri pentru a o rezolva.

Noi informatii indica faptul ca compania WhatsApp dezvolta o noua caracteristica care va permite utilizatorilor sa identifice daca o imagine pe care au primit-o este legitima sau nu.

CITESTE SI:  Apple si IBM colaboreaza cu Japan Post pentru a le usura viata celor in varsta

Un instrument de “cautare dupa imagine” a fost descoperit de cei de la WABetaInfo in update-ul 2.19.73 al aplicatiei. Aceasta caracteristica va permite utilizatorilor aplicatiei de mesagerie sa incarce direct in Google o fotografie primita.

Astfel, acestia vor putea gasi online imagini similare. Puteti deja efectua o cautare inversa de fotografii pe Google, asa ca acest instrument este similar cu instrumentul de lupta impotriva stirilor false din cadrul aplicatiei WhatsApp.

Acest context suplimentar va permite utilizatorilor sa verifice legitimitatea imaginilor pe care le primesc pe WhatsApp. Aceasta caracteristica de lupta impotriva stirilor false nu a fost activata inca in aplicatie, iar compania nu a precizat cand intentioneaza sa o activeze.

CITESTE SI:  Cat de populare vor fi boxele inteligente in 2020

Avand in vedere ca aceasta a fost dezvoltata, aceasta poate fi lansata oficial utilizatorilor WhatsApp in urmatoarele saptamani. O caracteristica usoara si rapida de cautare inversa de imagini va fi cu siguranta utila pentru a preveni raspandirea dezinformarii si stirilor false pe cea mai mare aplicatie de mesagerie cross-platform din lume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *