fbpx

Cum l-a favorizat Instagram pe Donald Trump

Cum l-a favorizat Instagram pe Donald Trump

O noua stire releva faptul ca platforma Instagram din Statele Unite a favorizat in special campania actualului presedinte american, Donald Trump, in detrimentul lui Joe Biden. Un purtatorul de cuvant al Instagram a declarat intr-un comunicat de presa de ce s-a intamplat acest lucru.

Inca o dovada ca platformele de social media pot deveni partinitoare. BuzzFeed relateaza ca, in ultimele doua luni, algoritmii Instagram au favorizat in mod special continutul generat de campania lui Donald Trump.

CITESTE SI:  Lansare SpaceX istorica. De ce oamenii sunt sfatuiti sa n-o urmareasca pe viu

Nu doar ca algoritmul Instagram a scos la iveala in special continut al actualului presedinte american in cautari, dar acest continut a fost coplesitor de pozitiv. Mai exact, o cautare #JoeBiden a returnat aproximativ 390.000 de rezultate in aceasta saptamana. Acele rezultate au inclus de asemenea si rezultate pro-Donald Trump, cum ar fi #trump2020landslide.

O cautare similara pentru #DonaldTrump a oferit 7 milioane de rezultate, rezultate care nu au prezentat aproape nicio eticheta anti-Donald Trump. Tech Transparency Project a observat pentru prima data eroarea si considera ca este prezenta cel mai tarziu din iunie.

CITESTE SI:  Ce buget va avea cel mai scump film al Netflix

“Ceea ce am observat cu hashtag-urile Joe Biden este ca acestea contin critici la adresa lui Joe Biden, lucru de care pare sa beneficieze presedintele Donald Trump”, a declarat pentru BuzzFeed Katie Paul de la Tech Transparency Project.

Un purtator de cuvant al Instagram a declarat ca este vorba despre o eroare si a subliniat ca alte hashtag-uri non-politice au fost afectate intr-o maniera similara.

CITESTE SI:  Ce stat din SUA doreste camioane electrice pe sosele incepand cu 2024

“O eroare tehnica a determinat ca unele hashtag-uri sa nu arate hashtag-uri conexe”, a declarat purtatorul de cuvant al Instagram marti intr-un comunicat. “Am dezactivat acea functie in timp ce investigam”.

Campania lui Joe Biden nu a oferit un punct de vedere. Dar un purtator de cuvant al campaniei lui Donald Trump a precizat ca bug-ul este un exemplu al opiniilor prezentate chiar de utilizatorii Instagram care il favorizeaza pe actualul presedinte.