Cum iti va spune Apple daca pantofii tai incep sa se uzeze

Cum iti va spune Apple daca pantofii tai incep sa se uzeze

Compania gigantica Apple a depus un al doilea brevet care va va spune, printre alte lucruri, cand incep sa vi se uzeze pantofii (probabil sport). Daca brevetul va fi vreodata pus in practic, ne imaginam ca compania din Cupertino va lucra cu Nike, pentru ca ne indoim ca Apple isi va produce propriile incaltaminte cu cipuri incorporate.

Cum iti dai seama cand pantofii tai sunt pe punctul de a se uza? Exista unii care folosesc pantofi pana ce se desprind bucati din ei, in timp ce altii arunca pantofi odata ce crampoanele de pe talpi s-au uzat, dar se pare ca Apple vrea o modalitate mai hi-tech de rezolvare a “problemei”.

CITESTE SI:  Motivul pentru care Facebook a trecut la construirea de locuinte in Sillicon Valley

Compania a depus un brevet pentru un sistem care va putea detecta cand pantofii tai incep sa se uzeze si care te va putea instiinta cand se intampla acest lucru.

Acest lucru implica utilizarea unui senzor (care poate detecta activitatea utilizatorului) si a unui procesor care proceseaza datele de activitate de la senzorul care va fi incorporat chiar in incaltaminte.

CITESTE SI:  Un satelit japonez dispare, de vina este un update de software

Dupa cum mentioneaza Apple in brevet, acest lucru e important deoarece, atunci cand pantofii se uzeaza, se uzeaza si suportul lor fizic. Acest lucru inseamna ca, desi un pantof ar putea arata inca folosibil, s-ar putea ca acesta sa nu fie neaparat bun pentru purtator, deoarece va fi mai putin apt sa ofere suport, ceea ce ar putea provoca rani purtatorului. Pentru ca-i uzat.

Acestea fiind spuse, acesta este doar un brevet de masurare a gradului de uzura, ceea ce inseamna ca nu este clar daca Apple intentioneaza sa-l aduca la realitate. Totusi, ceea ce este interesant este faptul ca aceasta nu e prima data cand Apple se implica in domeniul incaltamintei.

CITESTE SI:  VIDEO: iPhone 7 & Galaxy Note 7 fata in fata intr-un test de viteza

Unii dintre voi poate va amintiti ca, acum cativa ani in urma, Apple a lucrat cu Nike la un senzor pentru pantofi care ar transmite date catre un iPod, asa ca nu este o surpriza sa vedem cum compania Apple din Cupertino continua sa exploreze ideea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *