fbpx

Cum iti permite AlterEgo sa controlezi dispozitive inteligente ca un cyborg

Cum iti permite AlterEgo sa controlezi dispozitive inteligente ca un cyborg

Asistenti virtuali cu inteligenta artificiala precum Alexa si Siri au determinat sa fie mai usor sa-ti controlezi dispozitivele inteligente, printr-o comanda vocala de exemplu, iar acestia executa sarcina.

Cu toate acestea, unii poate ca se gandesc la posibilitatea ca vorbitul tare sa nu mai fie necesar si ca tot ce vor sa se intample pur si simplu. Probabil pentru asta ai nevoie de un dispozitiv care iti poate citi mintea si – desi AlterEgo nu iti poate citi mintea – acesta iti poate permite sa controlezi dispozitive inteligente ca un cyborg.

CITESTE SI:  De ce Apple nu a inclus nici pana in prezent o aplicatie Calculator pe tabletele iPad

AlterEgo este un dispozitiv prototip creat de Arnav Kapur, student absolvent al MIT. Dispozitivul AlterEgo este atasat de partea laterala a capului si iti permite sa schimbi canalele la TV, sa efectuezi miscari de sah, sa rezolvi probleme matematice, sa schimbi culorile becurilor, sa comanzi o pizza si multe altele.

Studentul poate efectua aceste lucruri si sa controleze obiecte ca un cyborg, fara sa atinga nimic si fara sa dea o comanda vocala. Cum este posibil? Ei bine, AlterEgo preia semnalele electrice care sunt produse de micile miscari ale gatului si ale muschilor faciali atunci cand vorbim sau citim in liniste pentru noi insine.

CITESTE SI:  Ce eroare a comis Apple care a usurat jailbreak-ul pe iPhone-uri

Aceste semnale sunt apoi transmise de AlterEgo catre un calculator prin Bluetooth, acolo unde algoritmii le decodifica si le executa. Niste casti ofera feedback utilizatorului. Ideea lui Kapur din spatele acestui proiect AlterEgo a fost sa creeze un nou tip de calculator care necesita mai putina atentie decat necesita un smartphone sau un dispozitiv inteligent cu asistent virtual.

CITESTE SI:  De ce prima versiune beta a lui watchOS 5 pentru Apple Watch a fost retrasa

Kapur adauga ca aceasta tehnologie a AlterEgo care controleaza dispozitive inteligente poate fi de asemenea folosita pentru a permite unor doi sau mai multi oameni sa comunice in liniste intre ei. Kapur si echipa sa pregatesc acum studii in spitale si centre de reabilitare pentru a vedea cum poate ajuta aceasta tehnologie AlterEgo persoanele cu deficiente de comunicare. Ramane un proiect de cercetare pentru moment, dar tehnologia cu care poti controla dispozitive inteligente ca un cyborg se poate dovedi foarte utila.