fbpx

Cum iti pastreaza Google confidentialitatea

Cum iti pastreaza Google confidentialitatea

Ca sa fim sinceri, Google nu era o optiune potrivita daca doreai sa-ti mentii in siguranta confidentialitatea. Pentru ca Google sa personalizeze experienta pentru fiecare utilizator in parte, compania trebuie sa colecteze o multime de date din modul in care acel utilizator utilizeaza si acceseaza serviciile companiei.

Indiferent ca e vorba despre Android sau orice serviciu Google, se colecteaza niste informatii. Ei bine, toata lumea si-a dat seama de acest lucru, multi utilizatori cerand companiei Google sa le permita sa-si stearga datele despre activitatile pe serviciile companiei.

CITESTE SI:  VIDEO: Unde a fost efectuata prima operatie la distanta prin 5G

Da, aveai deja optiunea de a examina datele sau istoricul si de a le sterge. Cu toate acestea, aceea nu a fost o optiune convenabila pentru utilizatorii care nu au dorit sa partajeze date personale despre unele dintre activitatile lor.

Cu alte cuvinte, trebuia sa te autentifici manual pentru a-ti vizualiza activitatea, a o examina si pentru a sterge istoricul de cautare sau preferintele din optiunea de gestionare a contului.

CITESTE SI:  Asa profita atacatorii cibernetici de coronavirusul Wuhan

Cu toate acestea, odata cu anuntul recent privind imbunatatirea confidentialitatii si a securitatii, apar noi adaugiri care iti permit sa-ti ascunzi activitatea personala cu usurinta.

Prima adaugire: compania adauga modul Incognito la Google Maps. Am vorbit deja despre asta destul de recent si spuneam ca modul Incognito este stabilit pentru lansare. Acum modul Incognito este disponibil oficial in Google Maps.

A doua adagire: posibilitatea de a sterge automat istoricul YouTube. Poti chiar stabili o perioada limita pentru pastrarea datelor tale (3 luni sau 18 luni), dupa care informatiile sunt sterse automat.

CITESTE SI:  Compania care deja produce RAM de 16GB pentru smartphone-uri

Pe langa astea, iti poti sterge si activitatea din asistentul virtual Google Assistant. Astfel, vei putea folosi asistentul virtual pentru a-ti examina datele si securitatea intr-un mod mai bun.

In plus, exista un nou instrument de verificare a parolelor pentru a vedea daca parolele tale au fost compromise. Deci, noile functii pentru confidentialitate par promitatoare. Ce crezi despre asta?