fbpx

Cum isi construieste Marea Britanie propriul sistem de navigatie prin satelit

Cum isi construieste Marea Britanie propriul sistem de navigatie prin satelit

Din cauza faptului ca Marea Britanie a iesit din UE, aceasta tara nu mai poate avea acces la sistemul de navigatie prin satelit al UE – Galileo. Din fericire, guvernul acestei tari a venit cu ideea de a-si construi propriul sistem de navigatie.

Dupa ce a pierdut accesul la sistemul de navigatie prin satelit al UE, din cauza Brexitului, Marea Britanie spera sa inlocuiasca acest sistem cu satelitii OneWeb.

Un consortiu condus de guvern a castigat o licitatie pentru o companie de internet prin satelit care s-a declarat falimentara in martie in timp ce astepta un cumparator.

CITESTE SI:  De ce Apple a anulat dispozitivul AirPower de incarcare wireless

Daca o instanta a SUA aproba oferta saptamana viitoare, Marea Britanie si Bharti Global (India) vor plati ambele 500 de milioane de dolari pentru circa 45% dintre actiuni fiecare.

Aceasta investitie va finanta repornirea completa a operatiunilor OneWeb, a declarat compania. Creditorii ar detine restul de 10% dintre actiuni. Se asteapta ca acordul va fi definitivat pana la sfarsitul anului, in asteptarea aprobarii.

CITESTE SI:  VIDEO: Primul robot avocat din lume isi ofera serviciile pentru toate cele 50 de state americane

Guvernul din Marea Britanie a planuit anterior sa-si construiasca propriul sistem alternativ la Galileo, impreuna cu alti membri ai aliantei Five Eyes – Australia, Canada, Noua Zeelanda si Statele Unite.

Proiectul a fost suspendat in luna mai inainte de publicarea unui studiu de fezabilitate. Costul estimat a crescut pana atunci la 5 miliarde de lire sterline (6,2 miliarde de dolari).

Marea Britanie lucreaza la o modalitate de a folosi satelitii OneWeb pentru un sistem de navigatie prin satelit. Cu toate acestea, unii experti au indicat ca gazduirea unui sistem de navigatie gen GPS pe satelitii OneWeb s-ar putea sa nu fie fezabila. Ce parere ai despre asta? Crezi ca Marea Britanie are ceva sorti de izbanda? Crezi ca ceea ce va crea aceasta tara va fi pe masura GPS sau macar Galileo?