fbpx

Cum investeste masiv Microsoft in AI pentru cei cu dizabilitati

Cum investeste masiv Microsoft in AI pentru cei cu dizabilitati

Dintre numeroasele companii de tehnologie de astazi, compania Microsoft din Statele Unite este una dintre putinele companii care doresc sa foloseasca tehnologia AI (inteligenta artificiala) pentru a imbunatati accesibilitatea produselor sale pentru ca acestea sa poata fi folosite si de cei cu dizabilitati.

De exemplu, compania Microsoft a lansat Xbox Adaptive Controller anul trecut proiectat pentru oamenii cu dizabilitati. Un brevet Microsoft recent a dezvaluit, de asemenea, ca compania exploreaza ideea de a folosi scriere Braille pentru nevazatori pentru controlerul Xbox.

CITESTE SI:  Serviciul de streaming Disney+ nu va mai oferi asta

Ieri, Microsoft a anuntat ca, pentru al doilea an consecutiv, compania va investi 25 de milioane de dolari pentru proiecte AI care vor contribui la accesibilitatea pentru cei cu dizabilitati.

Conform Microsoft, exista un total de 7 beneficiari ai acestei investitii pentru cei cu dizabilitati. Printre acestia se numara University of California Berkeley, Massachusetts Eye and Ear – un spital al Harvard Medical School, Voiceitt in Israel, Birmingham City University in Marea Britanie, University of Sydney in Australia, Pison Technology of Boston si Our Ability, of Glenmont, New York.

CITESTE SI:  Urmareste eclipsa solara din 2017 live cu Twitter

Proiectele AI intreprinse de aceste grupuri includ o varietate de dispozitive concepute pentru persoanele cu dizabilitati. De exemplu, unul dintre proiectele AI este o bratara de detectare a nervului care detecteaza micro-miscarile si le transpune in clickuri de mouse.

Un alt exemplu este o sapca pentru cei cu dizabilitati care poate citi datele EG si care le poate trimite in cloud pentru a oferi avertismente despre crize si alte alerte. Deci e un dispozitiv AI util.

CITESTE SI:  Carei solicitari a guvernului Indiei ar putea ceda Apple

Potrivit Mary Bellard de la Microsoft, “Ceea ce se remarca cel mai mult la aceasta runda de finantare este faptul ca multe dintre proiectele pentru cei cu dizabilitati implica capabilitati AI standard – cum ar fi un chatbot pentru colectarea datelor – care revolutioneaza cu adevarat avantajele tehnologiei”.