fbpx

Cum incearca Google sa ascunda planurile pentru motorul de cautare cenzurat pentru China, probabil

Cum incearca Google sa ascunda planurile pentru motorul de cautare cenzurat pentru China, probabil

S-a spus acum cateva luni in urma ca Google incearca sa lanseze un motor de cautare cenzurat pentru China. Compania si-a retras motorul de cautare din China in 2010, pe fondul ingrijorarilor legate de cenzura.

Astfel, compania a pierdut accesul la o piata uriasa. Compania a cam infirmat stirile conform carora ar dezvolta un motor de cautare cenzurat pentru China, dar o stire sustine ca Google le-a spus spus angajatilor sai sa stearga un mesaj intern care detaliaza planurile pentru acest produs.

CITESTE SI:  Mark Zuckerberg raspunde afirmatiei lui Donald Trump cum ca Facebook este impotriva lui

The Intercept informeaza ca in mesajul companiei Google au fost detaliate planuri pentru un produs cenzurat pentru China. Mesajul parea sa indice ca planurile sunt mult mai mari decat au recunoscut anterior directorii companiei.

Acel mesaj cu planurile a fost scris de un inginer Google care lucreaza la acel motor de cautare. Resursele umane Google s-au indreptat mai tarziu catre angajatii despre care se crede ca au citit si salvat mesajul, pentru a-i determina sa stearga copiile, probabil pentru a ascunde planurile.

CITESTE SI:  Ce pret mic are Redmi Note 7 - smartphone cu camera de 48MP de la Xiaomi

Se pare ca planurile despre proiect detaliate in mesaj s-au contrazis in mod evident cu comentariile CEO-ului Google, Sundar Pichai. Acesta a declarat recent ca, “Nu suntem aproape de lansarea unui motor de cautare pentru China si nu este clar daca il vom lansa sau daca il putem lansa”.

In mesajul cu planurile s-a mentionat ca angajatii au fost informati la sfarsitul lunii iulie sa pregateasca motorul de cautare in stare de lansare, astfel incat sa poata fi lansat rapid dupa ce vine aprobarea de la Beijing, China.

CITESTE SI:  De ce reclamele video verticale ajung pe YouTube

Comentariile lui Sundar Pichai au venit in luna august, cand a adaugat ca “echipa se afla in etapa de explorare de ceva vreme si cred ca exploreaza multe optiuni”.

Un purtator de cuvant al Google a reiterat acele comentarii, spunand ca compania nu e aproape de lansarea unui motor de cautare pentru China.

Facebook