fbpx

Cum incearca cercetatorii sa comunice cu oamenii in timpul visului

Cum incearca cercetatorii sa comunice cu oamenii in timpul visului

Ce se intampla cand visam? De ce creierul nostru creeaza visurile? Cum alege ceea ce dorim si ceea ce e necesar sa vedem? Astea sunt intrebari pentru care nu exista raspunsuri. Dar nu cumva am putea sa intrebam oamenii in timpul visului despre ceea ce se intampla? Potrivit cercetatorilor de la Universitatea Northwestern, ei au in vedere acest lucru.

Acest lucru se intampla in timp ce persoana are un vis lucid, vis in care omul este constient ca-l experimenteaza si pe care este capabil sa-l controleze intr-o anumita masura.

CITESTE SI:  Cum ar putea fi aplicatia oficiala Spotify pentru Apple Watch

Cercetatorii vor pune intrebari omului, iar acesta va trebui sa raspunda folosind miscari ale ochilor sau contractii musculare. Cercetatorii au descoperit ca oamenii au fost in masura sa urmeze instructiunile, sa raspunda la intrebari prin da sau nu, dar si sa calculeze.

De asemenea, pot face diferenta dintre stimulii senzitivi vizuali, tactili si cei auditivi. Potrivit lui Karen Konkoly, cercetatoare in neurologie de la Northwestern: “Acest lucru demonstreaza ca este posibil sa percepem corect stimulii externi si sa efectuam operatiunile necesare pentru a raspunde in vis”.

CITESTE SI:  Ce bresa de securitate veche de 19 ani a reparat WinRAR

Cu toate acestea, se pare ca acest studiu al cercetatorilor nu e chiar o reusita. Se pare ca, dintre cele 158 de teste de comunicare bidirectionala in timpul REM, doar 18,4% au produs raspunsuri corecte. Dar Ken Paller, directoarea programului de Neurostiinte Cognitive de la Northwestern, sustine ca procentul e satisfacator.

CITESTE SI:  Huawei nu va mai produce smartphone-uri inferioare, iar motivul este de inteles

Potrivit cercetatoarei Ken Paller: “Erau necesare doar anumite constatari de la cativa oameni pentru a demonstra ca comunicarea bidirectionala este posibila, ceea ce a fost concluzia noastra principala. Am demonstrat ca se poate intampla chiar si la oamenii cu o experienta anterioara minima in ceea ce priveste visul lucid”.

Facebook