fbpx

Cum impiedica dispozitivul Skim Reaper al NYPD frauda cu carduri de credit

Cum impiedica dispozitivul Skim Reaper al NYPD frauda cu carduri de credit

Skimming-ul ii costa pe consumatorii americani mai mult de un miliard de dolari pe an. Practica skimming – care presupune instalarea unor dispozitive ilegale la bancomate pentru a fura informatiile cardurilor de credit de la utilizatorii care nu banuie nimic – poate afecta pe oricine.

In incercarea de a preveni fraudele cu carduri de credit, Departamentul de Politie din New York (NYPD) a inceput sa testeze un nou dispozitiv denumit “Skim Reaper” pentru a-i opri pe infractorii (skimmeri) care fura informatii de pe cardurile de credit.

CITESTE SI:  De ce Mitsubishi vrea sa foloseasca VR pentru tranzactionarea de actiuni

Skim Reaper a fost dezvoltat de echipa unei universitati din Florida care a constat in doi studenti absolventi si un profesor de inginerie. Dispozitivul Skim Reaper folosit de NYPD se strecoara in interiorul cititoarelor de carduri de credit din locatii publice, cum ar fi la benzinarii, pentru a detecta imediat prezenta unui element suplimentar de citire, lucru care indica ca ceva nu este in regula.

Cititoarele suplimentare sunt folosite de escroci pentru a scana cardul de credit al victimei si sa copie informatii care sunt apoi folosite pentru a crea carduri de credit duplicat.

CITESTE SI:  De ce utilizatorii Android din Europa vor fi intrebati ce browser vor sa foloseasca

Profesorul Patrick Traynor si echipa sa au oferit NYPD-ului 5 astfel de dispozitive Skim Reaper in luna februarie si s-a dovedit in teste ca sunt de ajutor. Primul infractor (skimmer) – despre care s-a descoperit ca a folosit dispozitivul – l-a folosit la un bancomat din Brooklyn.

Christopher Flanagan, un inspector adjunct din cadrul NYPD crede ca folosirea dispozitivului Skim Reaper va permite departamentului de politie sa-si extinda actiunile impotriva infractorilor, deoarece orice politist al NYPD va putea sa inspecteze bancomatele, chiar daca nu are pregatirea speciala pe care o au vanatorii de clonatori de carduri de credit. Profesorul Patrick Traynor a spus ca constructia unui astfel de dispozitiv Skim Reaper costa 50 de dolari in acest moment, dar spune ca lucreaza pentru a reduce costurile.