fbpx

Cum imbunatateste IBM prognozele meteo cu ajutorul smartphone-urilor noastre

Cum imbunatateste IBM prognozele meteo cu ajutorul smartphone-urilor noastre

IBM a dezvaluit marti un sistem meteo global despre care compania sustine ca va imbunatati prognozele meteorologice. Sistemul IBM va crea o prognoza meteo care se actualizeaza din ora in ora pe o raza de 3 kilometri, o imbunatatire considerabila pentru multe parti ale lumii.

Aplicatiile meteo sunt destul de comune si, in cea mai mare parte, sunt destul de bune la prezicerea vremii. Cu toate acestea, uneori aceste predictii nu sunt precise.

Dar presupunem ca acesta nu este un lucru rau, pentru ca-i mai bine sa fii in siguranta luandu-ti umbrela decat sa-ti asumi riscul. Totusi, IBM crede ca ar putea imbunatati prognozele meteo si doreste sa ne foloseasca smartphone-urile in acest scop.

CITESTE SI:  Olympus AIR A01 - un obiectiv de camera care poate fi controlat cu ajutorul smartphone-ului

Compania a anuntat recent planurile pentru Sistemul Global de Prognoza Atmosferica IBM. Acesta este un nou sistem meteo care va fi actualizat in fiecare ora si care, conform IBM, va imbunatati prognozele cu 200%.

CITESTE SI:  Tim Cook se lauda ca o multime de utilizatori Android trec la iPhone-uri

Acest lucru se datoreaza utilizarii supercomputerelor IBM bazate pe POWER9, dar si a datelor de la milioane de senzori din lume, cum ar fi cei din smartphone-urile noastre.

Desigur, utilizatorii de smartphone-uri vor avea optiunea de a decide daca doresc sau nu sa contribuie la imbunatarirea prognozelor meteo (la fel cum functioneaza functia de raportare a traficului a Waze), cum ar fi prin impartasirea datelor barometrelor din smartphone-urile lor si asa mai departe.

CITESTE SI:  Cum e smartphone-ul pliabil al LEGO care seamana cu Samsung Galaxy Fold

Potrivit lui Cameron Clayton, director general al Watson Media and Weather pentru IBM, “Vremea influenteaza actiunile pe care oamenii le savarsesc zilnic si este, probabil, cel mai important factor in afaceri. In timp ce vremea extrema devine din ce in ce mai comuna, noul nostru sistem meteorologic se asigura ca fiecare persoana si organizatie din lume are acces la prognoze meteo mai precise si mai bune”.

Facebook