fbpx
Cum imbunatateste compania Facebook serviciul Marketplace cu AI

Cum imbunatateste Facebook serviciul Marketplace cu AI

La doi ani de la debutul sau, Facebook Marketplace a devenit un loc important pentru oamenii care vor sa se conecteze cu altii pentru a cumpara sau a vinde obiecte.

Facebook Marketplace, dupa cum indica si numele, este un loc in care utilizatorii Facebook pot posta obiecte pe care doresc sa le vanda, dar si sa caute obiecte care sunt de vanzare.

Este un proces relativ simplu, dar Facebook doreste sa simplifice si mai mult procesul de postare a lucrurilor de vanzare pentru utilizatori pe Marketplace, asa ca a anuntat noi caracteristici AI (inteligenta artificiala) pe care le va adauga la platforma.

CITESTE SI:  Imaginile GIF in miniatura de pe YouTube sunt acum disponibile pentru majoritatea utilizatorilor, dar nu pentru toate browserele

Potrivit Facebook, “Astazi, introducem noi caracteristici care folosesc AI pentru sugestii privind intervalul de pret si categorisirea automata. Ce inseamna asta mai exact? Iata un exemplu: daca doriti sa va vindeti scaunul de birou de acasa, Marketplace ar putea folosi AI pentru a va ajuta sa-l vindeti si mai rapid, sugerandu-va sa puneti un pret de 50-75 de dolari, cum s-au vandut si alte scaune similare. De asemenea, sistemul va categorisi automat scaunul drept mobilier pe baza fotografiei si descrierii, asa ca nu va trebui sa va ocupati dv. de asta”.

CITESTE SI:  La ce pret se vindea cablul Lightning realist care permitea accesarea dispozitivelor

Facebook pare sa fie interesata si de adaugarea de functii de recunoastere a obiectelor in Marketplace. In acest fel, ai putea folosi camera telefonului pentru a indica un obiect, iar AI poate identifica ce este si va putea, de asemenea sa caute acel obiect pentru a vedea daca este de vanzare.

CITESTE SI:  Nokia 222 este telefonul Microsoft de 37 de dolari cu o luna de autonomie

Cu toate acestea, tehnologia AI nu va fi utilizata doar pentru cumparare si vanzare, ci va fi, de asemenea, utilizata pentru detectarea si eliminarea continutului necorespunzator de pe Marketplace.

Acest lucru inseamna ca sistemul poate identifica postarile care incalca politicile Facebook si le poate elimina de pe Marketplace. Unele dintre aceste functii AI noi ar trebui sa fie deja pregatite.