fbpx

Cum imbunatateste Android 9 Pie luminozitatea adaptabila pe smartphone-uri

Cum imbunatateste Android 9 Pie luminozitatea adaptabila pe smartphone-uri

In momentul de fata, smartphone-urile noastre folosesc senzori de lumina ambientala plasati in partea din fata pentru a detecta lumina din mediu si pentru a regla in consecinta luminozitatea ecranului.

In cea mai mare parte, acest lucru functioneaza foarte bine. Dar, pentru Android 9 Pie, Google a detaliat ca va folosi invatarea automata pentru a ajuta la imbunatatirea acestei experiente pe smartphone-uri.

In acest moment, cand utilizatorii vor sa ajusteze luminozitatea smartphone-urilor pentru a se potrivi mai bine preferintelor lor, acestia trebuie sa o ajusteze manual.

CITESTE SI:  Cati ani de update-uri software promite OnePlus

Cu toate acestea, cu luminozitatea adaptabila si cu invatarea automata, Android 9 Pie iti va putea invata preferintele personale. Potrivit Google, “Asta inseamna ca Android va afla ce luminozitate a ecranului este confortabila pentru un utilizator intr-un anumit mediu cu o anumita iluminare. Utilizatorul instruieste manual sistemul prin ajustarea manuala si, pe masura ce sistemul se imbunatateste pe parcursul timpului, utilizatorul trebuie sa efectueze mai putine ajustari manuale”.

CITESTE SI:  De ce Apple creste productia smartphone-urilor iPhone 11

Ei bine, poate ca pare un pic exagerat sa folosim sistemele de invatare automata pentru a efectua ajustari asupra displayului smartphone-urilor Android 9 Pie. Cu toate acestea, potrivit Google, “Credem ca luminozitatea ecranului este unul dintre acele lucruri care ar trebui sa benefieze cel mai bine de invatarea automata, iar aceste schimbari in Android 9 Pie sunt cu un pas mai aproape de realizarea acestui lucru”.

Trebuie sa spunem ca invatarea automata este o idee destul de inteligenta si, daca intr-un final va fi nevoie de mai putine ajustari ale luminozitatii ecranului pe smartphone-urile noastre Android, atunci de ce nu?

CITESTE SI:  Capabilitatile ochelarilor inteligenti Facebook

Dupa cum se pare, caracteristica de luminozitate adaptabila prin invatare automata este parte din update-ul Android 9 Pie si este disponibila pe smartphone-urile Pixel. Dar Google lucreaza in acest moment cu partenerii sai producatori pentru a aduce caracteristica si pe smartphone-urile non-Pixel.