fbpx

Cum ii linisteste Instagram pe parintii de tineri

Cum ii linisteste Instagram pe parintii de tineri

Internetul poate fi un loc primejdios pentru siguranta, mai ales pentru cei care sunt mai tineri, care sunt mai nestiutori, sau care nu sunt suficient de pregatiti emotional pentru a se descurca cu anumite situatii online.

Acest lucru este valabil mai ales pe retelele sociale unde am vazut cazuri de agresiune, hartuire si abuz prin mesaje. Pentru parintii care sunt ingrijorati ca tinerii lor stau pe social media, se pare ca Instagram are ceva resurse pentru acei parinti.

CITESTE SI:  Ce rival al Google Street View cumpara Facebook

Aceste resurse practic le spun parintilor ce este Instagram (in caz ca nu stiau deja) si ce instrumente exista pe care tinerii le pot folosi pentru a se mentine in siguranta.

De exemplu, se subliniaza pentru parinti anumite caracteristici de confidentialitate ale Instagram, cum ar fi impiedicarea vizionarii conturilor acelor adolescenti pentru cei care nu sunt prieteni aprobati in mod explicit.

CITESTE SI:  Cum vrea Netflix sa recomande continut mai bine ca algoritmii

De asemenea, se ofera informatii despre blocarea conturilor nedorite pentru a nu putea fi urmarite sau vazute, precum si despre administrarea comentariilor prin stergerea acelora care pot fi considerate abuzive.

Mai mult, Instagram subliniaza unele dintre instrumentele sale de bunastare digitala, cum ar fi gestionarea timpului petrecut pe platforma. Parintii pot stabili pentru tinerii lor mementouri zilnice cu privire la cat timp ar trebui sa petreaca pe zi in aplicatie.

CITESTE SI:  Ce modalitate ingenioasa are Instagram pentru a reduce phishing-ul prin e-mailuri

Conform Instagram, “Stim ca, ca parinte, este greu sa intelegi peisajul digital in schimbare si modul in care tinerii folosesc internetul. De aceea am alcatuit aceste resurse. Suntem aici pentru a va informa ce este Instagram, pentru a va oferi ceva subiecte de conversatie pentru voi si pentru tinerii vostri si pentru a va arata unele dintre instrumentele implementate pentru a-i pastra pe adolescenti in siguranta”.