fbpx

Cum genereaza Facebook venituri cu WhatsApp, fara reclame sau abonamente

Cum genereaza Facebook venituri cu WhatsApp, fara reclame sau abonamente

Compania Facebook din Statele Unite a gasit in sfarsit o modalitate de a genera venituri de pe urma utilizatorilor serviciului de mesagerie WhatsApp. Nu este vorba despre reclame si nici nu implica nevoia ca utilizatorii WhatsApp sa plateasca un abonament lunar. Este vorba despre cu totul altceva.

De ceva vreme, Facebook incearca sa gaseasca o modalitate de a genera venituri cu aplicatia WhatsApp. Compania Facebook a cumparat WhatsApp in urma cu cativa ani, unii considerand ca a fost una dintre cele mai scumpe achizitii din domeniul tehnologiei.

CITESTE SI:  Ce sunt mai exact cocalarii

Insa, pana acum, Facebook inca nu le-a cerut utilizatorilor bani pentru a folosi serviciul, dar in trecut a aparut ideea de a introduce reclame si abonamente. Cu toate acestea, se pare ca Facebook are in sfarsit o idee despre cum sa genereze venituri cu platforma.

Nu prin reclame sau abonamente, ci printr-un serviciu de plati in urma caruia compania va percepe businessurilor o taxa de 3,99% pentru platile efectuate prin platforma. Ei bine, conceptul platilor WhatsApp nu este unul nou.

CITESTE SI:  Ce bresa de securitate neobisnuit de grava a descoperit Google la iPhone-uri

WA a implementat o caracteristica similara in India acum ceva timp in urma, insa noua optiune va folosi practic o plaforma diferita de plati, si anume Facebook Pay care a fost lansata pe la sfarsitul anului trecut.

Cu acest nou serviciu, utilizatorii vor putea sa-si conecteze cardurile de credit la conturile lor de WhatsApp, pentru a efectua plati catre companii prin intermediul platformei.

CITESTE SI:  Politicienii americani nu pot bloca oamenii pe social media, potrivit deciziei unui judecator

Momentan, functia este rulata in Brazilia, dar, potrivit companiei, in cele din urma va fi pusa la dispozitia utilizatorilor din intreaga lume, pentru a genera venituri pentru FB.

Ramane de vazut daca aceasta platforma va fi sau nu suficient de buna la generat venituri pentru a concura cu alternative precum PayPal. Dar, avand in vedere faptul ca serviciul de mesagerie WhatsApp al Facebook accepta deja conturi de business, acesta pare urmatorul pas logic.