fbpx

Cum functioneaza dispozitivul care aduce dronele neautorizate inapoi pe sol

Cum functioneaza dispozitivul care aduce dronele neautorizate inapoi pe sol

O companie din Australia a dezvoltat dispozitivul care opreste zborul dronelor neautorizate care zboara pe cer, iar asta intr-un mod sigur. Drona nu se va prabusi din cer in mod necontrolat, ci va ateriza pe cont propriu unde gaseste un loc potrivit.

Oprirea zborului aparatelor de zbor fara pilot neautorizate implica de obicei impuscarea lor. Cu toate acestea, problema e ca aceasta modalitate are drept rezultat prabusirea dronei in mod necontrolat, aceasta putand cadea pe oameni sau pe proprietati.

CITESTE SI:  Noul tip de ecran care va aparea pe laptopul MacBook Pro de la Apple, conform unui analist

Cu toate acestea, o companie din Australia pe nume DroneShield crede ca are o solutie mai sigura. Compania a proiectat un dispozitiv in forma de pusca si care se numeste DroneGun Tactical.

Acest dispozitiv este capabil sa vizeze dronele neautorizate din cer prin unde radio. Dispozitivul este practic o statie de bruiaj prin radiofrecventa care desparte controlul asupra aparatului zburator (neautorizat) de pilot.

Dar asta nu inseamna ca drona neautorizata tot se va prabusi din cer? Conform companiei DroneShield, nu se va intampla. Acest lucru se datoreaza faptului ca majoritatea dronelor moderne au fost concepute pentru a ateriza automat atunci cand controlul asupra lor e bruiat.

CITESTE SI:  Preturile televizoarelor Samsung QLED pentru 2018 au fost confirmate

Asta inseamna ca aparatul neautorizat va continua sa functioneze si va activa aterizarea automata, in loc sa se prabuseasca din cer. Dispozitivul DroneGun Tactical al companiei din Australia are o greutate de circa 6,3 kilograme, are o acoperire de 1,9 kilometri si poate fi operat de o singura persoana, fiind o solutie mobila care poate fi folosita din mers si aproape oriunde, dispozitivul fiind ideal pentru uz militar si pentru uzul fortelor de ordine.

CITESTE SI:  La ce va fi util avionul autonom cu reactie al Boeing

Ce parere ai despre dispozitivul companiei DroneShield din Australia care bruiaza dronele neautorizate de pe cer? Crezi ca isi va dovedi utilitatea si ca va fi adoptat?