fbpx
Cum extrage o companie hrana din aer

Cum extrage o companie hrana din aer

Se poate crea hrana din nimic. Sau mai bine zis din aer. Asa pretinde o companie. Compania de tehnologie alimentara Solar Foods spune ca a creat o sursa naturala de proteine care poate fi extrasa pur si simplu din aer. Acest tip de hrana ar putea ajunge pe piata – si in farfurii – in urmatorii doi ani.

O mare parte din productia de hrana implica emisii de CO2, ceea ce poate cauza o problema pe termen lung. Acesta este motivul pentru care exista multi oameni care indeamna sa ne reducem consumul de carne si motivul pentru care companii precum Impossible Foods au parte de mult interes.

CITESTE SI:  Cand ar putea fi dezvaluit telefonul de gaming al Xiaomi

Asta pentru ca aceste companii au creat carne falsa care poate reproduce aspectul si gustul carnii reale, fara sa contina de fapt niciun pic de carne.

Acum se pare ca exista o alta companie care se numeste Solar Foods si care incearca sa revolutioneze industria alimentara, prin faptul ca extrage hrana din aer.

CITESTE SI:  Cum s-a prezis in premiera modul de formare a proteinelor

Produsul, denumit Solein, este o proteina despre care se spune ca e similara cu graul, dar care este creata prin extragerea CO2-ului din aer.

Asta inseamna ca aceasta modalitate de a obtine hrana nu numai ca este mai buna pentru mediu, dar este de asemenea si mai sustenabila, datorita faptului ca CO2-ul e produs incontinuu de vietati, cum ar fi oamenii, atunci cand expira aer.

Metoda companiei Solar Foods poate crea o sursa de proteine care are, se pare, un gust destul de similar cu faina de grau. Acele proteine extrase din aer ar putea fi apoi folosite pentru a crea produse si hrana pe baza de grau, fie pentru a crea tipuri de hrana cu totul noi.

CITESTE SI:  Ce fel de moneda virtuala ar putea dezvolta Facebook pentru WhatsApp

Compania spera sa lanseze comercial produsul sau in 2021. Ramane de vazut daca ce va fi extras din aer va avea un gust similar cu faina de grau, dar este o idee foarte inteligenta care cu greu poate fi ignorata.