fbpx
Odata cu cresterea popularitatii aplicatiei Zoom de conferinte video, s-a descoperit ca aceasta aplicatie trimitea in secret date de utilizator catre reteaua s

Cum explica Zoom ca aplicatia sa trimitea date catre Facebook fara acordul utilizatorilor

Odata cu cresterea popularitatii aplicatiei Zoom de conferinte video, s-a descoperit ca aceasta aplicatie trimitea in secret date de utilizator catre reteaua sociala Facebook fara acordul utilizatorului.

Pentru cei care nu agreeaza o astfel de practica de trimitere de date, vestea buna e ca, in urma stirii de la publicatia Motherboard, compania Zoom a eliminat din aplicatie codul care permitea trimiterea de date catre reteaua sociala Facebook din Statele Unite.

CITESTE SI:  De ce presedintele Donald Trump lucreaza pentru ca ZTE sa revina in afaceri

Intr-o declaratie oferita pentru acea publicatie, compania Zoom a fost citata spunand: “Zoom trateaza confidentialitatea utilizatorilor intr-un mod foarte serios. Noi initial am implementat caracteristica ‘Login with Facebook’ folosind SDK-ul Facebook pentru a le oferi utilizatorilor nostri o alta modalitate convenabila de a accesa platforma noastra. Cu toate acestea, recent am aflat ca SDK-ul Facebook colecta date de dispozitiv nenecesare”.

De asemenea, compania s-a scuzat pentru faptul ca a trimis date catre reteaua sociala din Statele Unite si a adaugat: “Vom elimina SDK-ul (Software Development Kit) Facebook si vom reconfigura caracteristica pentru ca utilizatorii sa se poate conecta cu FB prin browserul lor”.

CITESTE SI:  Cu cat vor scadea preturile sistemelor solare ale Tesla pentru case

Cei de la publicatia Motherboard au descarcat intre timp versiunea actualizata a aplicatiei Zoom si au confirmat ca aplicatia nu mai trimite date de utilizator catre reteaua Facebook din Statele Unite.

Cum s-a spus, Zoom a inregistrat o crestere a popularitatii in ultimele saptamani. Acest lucru se datoreaza faptului ca o multime de persoane sunt nevoite sa munceasca si sa studieze de la distanta din cauza pandemiei de coronavirus Wuhan.

CITESTE SI:  Ce procent din venituri vor primi dezvoltatorii magazinului de jocuri al Epic Games

Acest lucru a dus la un varf de utilizare a aplicatiilor de conferinta video precum Zoom. Aceasta aplicatie permite conferinte video de pana la 100 de utilizatori simultan, ceea ce inseamna ca e ideala pentru munca si pentru studiu.