fbpx
Cum explica TikTok eliminarea unui clip video despre uiguri in China

Cum explica TikTok eliminarea unui clip video despre uiguri in China

Acum ceva vreme, un clip video pe TikTok cu un tutorial de makeup – care indemna publicul sa investigheze detentia musulmanilor uiguri din China – a devenit viral pe platforma TikTok.

Dupa cum au raportat The Guardian si alte publicatii, platforma TikTok din China a interzis temporar contul tinerei care a creat clipul video despre musulmanii uiguri. Conform tinerei, nu este prima data cand platforma a incercat sa-i cenzureze contul din cauza faptului ca a pomenit de anumite subiecte.

CITESTE SI:  Asa poate fi iPhone-ul pliabil al Apple

Ulterior, in aceasta saptamana, platforma TikTok din China s-a scuzat si a oferit o cronologie detaliata a evenimentelor. Platforma sustine ca interdictia nu are legatura cu subiectul acelui filmulet.

Pentru a rezuma, versiunea evenimentelor a companiei ByteDance din China este ca, in urma cu doua saptamani, contul ei anterior a fost interzis din cauza unui filmulet satiric care arata o imagine cu Osama Bin Laden, deoarece clipul video incalca politicile “stricte” cu privire la personalitatile teroriste.

Apoi, dupa filmuletul de makeup in care a pomenit de musulmanii uiguri, folosirea unor dispozitive conectate la contul TikTok deja interzis a avut ca efect interzicerea noului cont al tinerei.

CITESTE SI:  Ce rival al TikTok se va lansa global in curand

Ulterior, o eroare umana de moderare a provocat eliminarea filmuletului – despre musulmanii uiguri din China – timp de aproximativ 50 de minute. Este o explicatie detaliata care pentru unii nu va fi multumitoare.

Feroza, tanara care a creat filmuletul despre musulmanii uiguri din China, a postat pe Twitter ca: “Nu cred ca au eliminat clipul video din cauza unui clip video satiric fara legatura cu celalalt clip si care a existat pe un cont TikTok anterior sters de-al meu. Chiar dupa ce am terminat de postat un clip video de trei parti despre uiguri? Nu cred”.

CITESTE SI:  Guvernul din Franta a fost dat in judecata pentru confiscarea numelui de domeniu France.com

Incidentul cu musulmanii uiguri are loc in timp ce autoritatile de reglementare din Statele Unite investigheaza compania parinte ByteDance a TikTok si conexiunile acesteia cu guvernul din China.