fbpx
Cum explica Amazon de ce a concediat un angajat, in contextul coronavirusului Wuhan

Cum explica Amazon de ce a concediat un angajat, in contextul coronavirusului Wuhan

Un angajat Amazon sustine ca a fost concediat de companie dupa ce a protestat impotriva conditiilor precare de siguranta fata de coronavirusul Wuhan.

Intr-un interviu acordat celor de la Bloomberg, Chris Smalls, fostul manager asistent de la depozitul din Staten Island al Amazon, a dezvaluit ca el si alti colegi au plecat luni de la serviciu pentru a cere companiei Amazon sa inchida centrul pentru o curatare adecvata pentru a reduce sansele de infectare cu coronavirusul Wuhan.

CITESTE SI:  Google testeaza aplicatia Search Lite in zonele cu internet lent

Angajatul concediat a declarat ca angajarea sa a incetat ulterior. Protestul a fost ultimul dintr-un sir de demonstratii legate de coronavirusul Wuhan organizate de angajatii Amazon.

Potrivit angajatului concediat, personalului nu i s-a oferit echipament de protectie adecvat, iar multi sunt ingrijorati ca vor contracta coronavirusul si ca il vor raspandi in familiile lor.

Protestatarii spun ca niste colegi au fost diagnosticati cu coronavirusul Wuhan. Amazon a confirmat ca l-a concediat pe angajat, dar spune ca l-a concediat pentru ca a incalcat regulile de siguranta, inclusiv pentru ca nu s-a autoizolat dupa ce a fost expus unui coleg confirmat cu coronavirus Wuhan.

CITESTE SI:  Ce spune CEO-ul Apple, Tim Cook, despre ura pe platformele sale

Intr-o declaratie pentru Bloomberg, Amazon a spus: “Angajatului concediat i s-au oferit multiple avertismente pentru incalcarea regulilor de distantare sociala si punerea in pericol a sigurantei celorlalti. El a fost rugat sa ramana la domiciliu cu plata timp de doua saptamani, masura pe care o aplicam in toata lumea. In ciuda acestei instructiuni, el a venit la locul de munca astazi, 30 martie, expunand echipele la pericol”.

CITESTE SI:  Facebook a testat in secret o aplicatie in China

De asemenea, compania a contestat numarul de angajati implicati in protestul de luni legat de coronavirusului Wuhan, sustinand ca au participat doar 15 persoane. Cel concediat a catalogat raspunsul companiei Amazon drept “ridicol” si a spus intr-un interviu ca: “pentru ca am incercat sa sustin ceea ce e drept si corect, compania a decis sa ma concedieze”.