fbpx
Cum e sistemul de recunoastere faciala pentru Jocurile Olimpice din Tokio

Cum e sistemul de recunoastere faciala pentru Jocurile Olimpice din Tokio

Asteptati-va sa vedeti o multime de tehnologii moderne folosite la scara larga daca mergeti in Tokio pentru Jocurile Olimpice si Paralimpice de vara din 2020.

Un serviciu de masini fara sofer este deja pregatit pentru evenimentul care va avea loc in Japonia, iar acum a fost dezvaluit sistemul de recunoastere faciala care va fi folosit pentru a se asigura ca totul decurge fara probleme.

NEC va oferi acest sistem de recunoastere faciala la scara larga pentru Jocurile Olimpice din Tokio din 2020. Sistemul de recunoastere faciala va fi folosit pentru a identifica peste 300.000 de oameni care vor participa la Jocurile Olimpice din Tokio, Japonia.

CITESTE SI:  Aceste masini vor accepta apeluri video

Printre acestia se numara sportivii, personalul media, voluntarii si alte persoane. Niciodata inainte recunoasterea faciala nu a fost folosita pentru acest scop la Jocurile Olimpice.

NeoFace este motorul inteligentei artificiale pe care acest sistem de recunoastere faciala a fost construit de compania NEC. Acesta este parte din gama de tehnologii de autentificare biometrica Bio-IDiom a companiei.

CITESTE SI:  Ce record a doborat filmul Murder Mystery al Netflix

Implementarea pentru Jocurile Olimpice din 2020 din Tokio va lega datele fotografice de carduri IC care vor fi in posesia persoanelor acreditate. Astfel, sistemul va putea recunoaste persoanele acreditate prin recunoasterea faciala, ceea ce va determina sa fie mai usor si mai rapid pentru acestea sa vina si sa plece de la eveniment.

CITESTE SI:  Cum vrea Google sa detecteze cancerul pulmonar mai devreme si mai eficient

Sistemul va aborda o provocare specifica in timpul JO. Nu exista o singura locatie pentru Jocurile Olimpice din Tokio din 2020.

Evenimentul din Tokio va fi raspandit in mai multe locatii si stadioane, astfel ca este important ca oamenii sa se miste liber si rapid intre locatiile la care trebuie sa se autentifice.