fbpx
Cum e serviciul de clipuri video din Rusia care se vrea YouTube

Cum e serviciul de clipuri video din Rusia care se vrea YouTube

Motorul de cautare Yandex din Rusia a lansat un serviciu pentru crearea si distribuirea de clipuri video. Acesta se numeste Yandex Zen si rivalizeaza cu YouTube. Aceasta platforma ruseasca este propulsata de inteligenta artificiala si targeteaza clipuri catre milioane de utilizatori.

Gigantul de internet din Rusia lanseaza un serviciu de streaming video care are ca scop rivalizarea cu serviciul YouTube al Google. Noul serviciu al companiei din Rusia va permite utilizatorilor sa publice clipuri pe platforma de recomandare personala Yandex Zen, a declaratat compania din Rusia vineri.

CITESTE SI:  Una scurta despre masoni

Giganti tehnologici precum Facebook si YouTube au adaugat functii la serviciile lor de streaming pe masura ce cererea de continut video online creste.

In cea mai noua miscare a sa, gigantul din Rusia calca pe urmele Toutiao din China, un produs principal al companiei ByteDance din Beijing.

Toutiao are un canal video in care oamenii pot incarca continut, iar un algoritm recomanda continutul catre utilizatori. Yandex Zen – care selecteaza continut in functie de preferintele utilizatorului – va permite creatorilor sa publice clipuri de pana la 15 minute.

CITESTE SI:  Ce companie a dezvaluit trotinete electrice care se intorc pe cont propriu la statiile de incarcare

In timpul testarii noului serviciu, cererea de continut video de pe Yandez Zen a depasit cererea de alte tipuri de continut. Yandex Zen a inregistrat in total 20 de milioane de vizualizari pe zi, in timp ce audienta zilnica a fost de 11 milioane de utilizatori.

CITESTE SI:  Google si Apple vor fi date in judecata in Franta din cauza contractelor abuzive pentru dezvoltatorii de aplicatii

Mai mult de jumatate dintre cei din Rusia urmaresc clipuri video prin acel motor de cautare care exista de ani buni, dar e inca pe locul 3 dupa cel mai mare serviciu de streaming video (YouTube) si dupa cea mai mare retea sociala din Rusia (VKontakte), conform unui sondaj recent realizat de Deloitte. In august, audienta lunara a Yandex Zen era de aproape 50 de milioane de oameni.