fbpx
Cum e robotul autonom de livrare al FedEx

Cum e robotul autonom de livrare al FedEx

Startup-urile creeaza roboti autonomi pentru livrare. Si Amazon ii creeaza. Iar acum si FedEx vrea sa-i foloseasca. Cea din urma companie vrea sa foloseasca roboti autonomi SameDay Bot pentru livrarile pe distante scurte.

FedEx a anuntat oficial noul robot autonom SameDay Boy, despre care compania spune ca ar putea contribui la eficientizarea livrarilor. SameDay Bot este propulsat de energie electrica si functioneaza pe acumulatori. Are o viteza maxima de 16 kilometri pe ora.

CITESTE SI:  VIDEO: Cum iti permite realitatea virtuala sa practici concedierea unui angajat

Multe companii mari si mici au efectuat experimente cu roboti autonomi. Acum puteti adauga si compania gigantica FedEx pe acea lista. Compania a anuntat dispozitivul sau FedEx SameDay Bot.

SameDay Bot este un dispozitiv autonom despre care compania spune ca va duce la livrari mai eficiente. Aceste dispozitive vor fi folosite in primul rand pentru livrarile pe distante reduse.

Conform informatiilor dezvaluite de FedEx, SameDay Bot functioneaza pe baterii si poate atinge o viteza maxima de 16 kilometri pe ora. Este capabil sa circule prin trafic si printre pietoni, avand in vedere ca foloseste o combinatie de senzori LiDAR, aceiasi senzori folositi si de masinile autonome.

CITESTE SI:  Ce anume l-a costat pe Elon Musk 20 de milioane de dolari si presedintia Tesla

Compania va folosi initial robotul pentru a transporta pachete intre birourile sale din sediul sau din Memphis, odata ce autoritatile locale dau unda verde.

De asemenea, va decide apoi pe baza rezultatelor daca serviciul va fi extins la alte companii si retaileri. FedEx spune ca se afla in discutii cu mai multe companii, printre care se numara Pizza Hut, Walgreens, Walmart, AutoZone si altele, pentru a vedea daca acest tip de robot autonom de livrare este potrivit pentru businessurile lor. Ideea ar fi ca, in cele din urma, robotul SameDay Bot sa fie parte integranta din serviciul de livrare al FedEx. Ramane sa vedem cat de util se va dovedi a fi.