fbpx

Cum e primul TV OLED 8K de 88 inci al LG din lume

Cum e primul TV OLED 8K de 88 inci al LG din lume

Evenimentul de tehnologie IFA 2018 din Berlin a avut loc. Si desi Samsung a acaparat o buna parte din atentie, rivalul incrancenat LG a devenit primul brand care a dezvaluit un TV 8K OLED de 88 inci.

Mai mult, acesta este unul OLED, nu unul LCD. In cazul in care nu stiti, televizoarele cu aceasta rezolutie au 7680 x 4320 pixeli in ecranele lor, fata de 3840 x 2160 pixeli cat are un televizor 4K.

4K este in prezent rezolutia standard catre care se intreapta multe TV-uri si monitoare (cu exceptia produselor Apple care par sa se indrepte catre 5K).

CITESTE SI:  Ce sticla protectoare noua are Corning pentru smartwatch-uri

Cu toate acestea, in viitor, ne asteptam ca acest lucru se va schimba si, din ceea ce putem vedea, 8K va fi urmatorul pas. Vedem dispozitive cu displayuri 8K de la companii precum Samsung si LG.

Compania LG a dezvaluit ceea ce pretinde ca este primul TV OLED 8K de 88 inci. Potrivit lui Brian Kwon, presedinte al LG Home Entertainment Company, “Primul TV LG OLED 8K de 88 inci este punctul culminant al realizarilor tehnologice si urmatorul pas evolutiv in tehnologia displayurilor.

CITESTE SI:  VIDEO: LG lanseaza un promo pentru smartphone-ul V30, se teme de Galaxy Note 8, se pare

4K OLED a jucat un rol major in remodelarea industriei TV, iar compania LG este increzatoare ca 8K OLED va reusi acelasi lucru”. Acest TV are o rezolutie de 7680 x 4320 pixeli, adica peste 33 de milioane de pixeli.

Daca incercati sa va imaginati cum arata TV-ul OLED 8K de 88 inci, imaginati-va patru displayuri 4K aranjate intr-o grila de doua cate doua. Acestea fiind spuse, nu este clar cat de mult va costa acel televizor OLED de 88 inci.

CITESTE SI:  Ce autonomie dezamagitoare are noul iPhone SE al Apple

Avand in vedere ca nici TV-urile 4K nu chiar foarte ieftine, ne indoim ca cel 8K de 88 inci va fi prea prietenos cu buzunarul. LG recunoaste ca piata acestei rezolutii inalte este inca in faza incipienta, insa se asteapta ca acest lucru se va schimba in urmatorii 4 ani cand va ajunge la peste 5 milioane de unitati. Unii dintre voi poate stiti ca ecranul de 88 inci cu acea rezolutia inalta al LG a fost prezentat la CES 2018.