fbpx

Cum e primul selfie al sondei InSight de pe Marte a NASA

Cum e primul selfie al sondei InSight de pe Marte a NASA

Sonda InSight a NASA este pe suprafata planetei Marte, ceea ce este o realizare uimitoare. Mai multi oameni au amartizat un robot pe acea planeta pentru a-i studia interiorul. Dar nu poti spune ca ai fost undeva anume daca nu ai capturat un selfie in timp ce erai in acel loc.

Selfie-ul sondei Insight a NASA este practic din afara acestei lumi. Acea sonda a ajuns acum ceva vreme pe Marte, iar pentru a dovedi ca e acolo, a trimis un selfie care arata sonda in toata splendoarea sa.

CITESTE SI:  Cum e uimitoarea camera pentru interventii chirurgicale pe creier

Imaginea a fost postata pe contul oficial de Twitter al NASA. Robotul Insight al NASA a ajuns pe Marte pe la sfarsitul lunii noiembrie a anului trecut.

A calatorit destul de mult pana acolo. Sonda s-a deplasat prin spatiu timp de 6 luni inainte de a ajunge pe Marte pe data de 26 noiembrie. Aceasta a fost prima amartizare a NASA din 2012 incoace.

CITESTE SI:  Cum sunt noile dispozitive Portal ale Facebook si ce preturi au

Capturarea acelui selfie nu a fost o sarcina de o secunda pentru sonda InSight. Aceasta a trebuit sa captureze 11 imagini cu o camera care este atasata bratului sau robotic si sa lipeasca acele imagini impreuna pentru a forma selfie-ul pe care il poti vedea mai sus.

InSight nu este primul robot al NASA care a trimis selfie-uri inapoi pe Pamant de pe Marte. Robotul Curiosity a reusit asta de mai multe ori inainte.

Selfie-ul de mai sus arata panourile solare ale InSight in toata splendoarea lor. De asemenea, pot fi vazute si unele echipamente stiintifice ale sondei.

CITESTE SI:  Vivo X5 Pro - smartphone cu camera frontala de 32MP

Echipamentele includ un instrument care poate masura caldura din interiorul planetei, un seismometru pentru masurarea cutremurelor pe Marte, pe langa impacturile furtunilor si meteoritilor. De asemenea, exista pe robotul InSight al NASA si o pereche de antene care pot monitoriza schimbarea directiei polului nord al Marte.