fbpx

Cum e prima imbracaminte exclusiv digitala din lume

Cum este prima imbracaminte exclusiv digitala din lume

Ti-ai cumparat vreodata imbracaminte doar pentru a-ti impresiona cunoscutii? Acum oamenii pot primi sansa de a cumpara imbracaminte care exista doar digital.

Pentru unii, moda a ramas un fel de enigma, pentru ca exista anumite tendinte si designuri care pot fi puse la indoiala. Daca nu intelegi moda, atunci pregateste-te sa fii si mai confuz.

Asta pentru ca se pare ca prima imbracaminte digitala din lume a fost vanduta pentru o suma de 9500 de dolari. Nu este vorba despre un obiect virtual folosit in jocuri, ci de moda reala.

CITESTE SI:  Cand ar lansa Nintendo o consola de jocuri Switch cu rezolutie 4K

Creata de startup-ul digital de moda The Fabricant impreuna cu artista Johanna Jaskowska, aceasta piesa de imbracaminte se numeste “Iridescence” si este disponibila numai in forma digitala.

Asta inseamna ca nu o poti atinge, nu o poti purta si nici nu o poti vedea in viata reala. In plus, exista si in format blockchain, ceea ce inseamna ca este un hibrid ciudat de moda si moneda virtuala.

CITESTE SI:  Preturile acestui smartphone 5G ieftin de la Xiaomi

De ce ar plati cineva atat de mult pentru un design digital? Acest lucru se datoreaza faptului ca subiectul temei consumului constient a fost adus in discutie in ceea ce priveste moda, moda digitala contribuind la promovarea sustenabilitatii.

Rochia este proiectata folosind software 2D de taiere a imbracamintei si software 3D de design pentru a crea un aspect realist. De asemenea, piesa de imbracaminte este adaptata pentru purtatoare, o fotografie oferita inainte ajutand creatorii sa modeleze rochia pe baza aspectului si dimensiunilor purtatoarei.

CITESTE SI:  VIDEO: De ce aceasta tastatura mecanica are pretul de 1000 de dolari

Aceasta este fara indoiala o idee interesanta. Iar cei care se intreaba cine ar plati atat de mult pentru o piesa de imbracaminte care exista doar in forma digitala, trebuie sa arunce o privire asupra jocurilor cunoscute din ziua de azi in care skin-urile si costumele se vand in schimbul banilor reali, la preturi ridicol de mari.