fbpx

Cum e prima aeronava electrica pentru curse

Cum e prima aeronava electrica pentru curse

Un campionat de curse aeriene – sustinut de producatorul de avioane Airbus din Europa – a dezvaluit o aeronava sport cu motor electric, prima de acest tip din lume.

Producatorul european de avioane Airbus incearca sa stimuleze tehnologia aerospatiala ecologica. Cateva companii, inclusiv compania americana Uber, lucreaza la masini zburatoare electrice, pe fondul ingrijorarilor cu privire la impactul asupra mediului al calatoriilor aeriene.

Luna trecuta, rivalul companiei Airbus, Boeing, a anuntat un parteneriat cu brandul de masini sport al Volkswagen, Porsche, pentru a dezvolta un concept de masina zburatoare electrica capabila sa transporte oameni in mediile urbane.

CITESTE SI:  Facebook contracareaza postarile "momeala pentru interactiune"

Air Race E a declarat ca aeronava pentru curse dezvaluita, denumita White Lightning si prezentata la Dubai Air Show, va fi fabricata de compania Condor Aviation din Marea Britanie.

Aeronava va folosi un motor pe electricitate care ii va permite sa se deplaseze cu circa 482 de kilometri la ora pe un circuit scurt de 5 kilometri, la doar 10 metri deasupra solului.

CITESTE SI:  De ce colaborarea dintre Ubisoft si Nintendo va continua

“Seria de curse va permite inovarea si accelerarea parcursului catre calatoriile comerciale electrice”, a declarat directorul executiv al companiei Air Race E, Jeff Walkman.

Bateriile litiu-ion instalate sub fuzelajul aeronavei vor asigura energie pentru cinci minute de cursa la intensitate ridicata si in jur de 10 minute de zbor la putere redusa”, a spus compania.

CITESTE SI:  Si asta va ajunge pe masinile Tesla in curand, spune Elon Musk

Air Race E isi propune sa fie prima competitie de aeronave electrice din lume cand isi lanseaza seria inaugurala de curse internationale in 2020.

Se asteapta ca in jur de 8 echipe vor concura la prima cursa de aeronave electrice. Viitorul transportului ecologic pe calea aerului pare ca se apropie cu pasi repezi.