Cum e prezentatorul AI de stiri al Chinei

Cum e prezentatorul AI de stiri al Chinei

Xinhua, agentia de presa a Chinei controlata de stat, a prezentat in aceasta saptamana cei mai noi membri ai newsroom-ului, si anume prezentatorii de stiri cu inteligenta artificiala.

Acestia vor lucra intreaga zi neobositi, oriunde in tara. Spectatorii din China au fost intampinati de versiunea digitala a prezentatorului uman de stiri al Xinhua – Qiu Hao. Gazda digitala AI imbracata la costum poate clipi si ridica usor din sprancene.

Agentia de presa controlata de stat a Chinei a folosit serviciile unui prezentator AI pentru a citi stirile. Prezentatorul cu AI va fi practic un produs digital care este creat din secvente cu gazde umane reale si va citi stirile.

CITESTE SI:  Telefonul iPhone SE 2 ar putea fi fabricat exclusiv in India

Xinhua nu a detaliat precis tehnologia utilizata pentru a crea aceste sisteme AI. South China Morning Post informeaza ca aceste sisteme cu AI au fost dezvoltate de Xinhua in colaborare cu Sogou, un operator de motor de cautare din Beijing, China.

CITESTE SI:  Cat de mare e flota uriasa de autobuze electrice din Shenzhen, China

Prezentatorul cu inteligenta artificiala al Xinhua a fost prezentat in cadrul Conferintei Mondiale pentru Internet din Wuzhen, China. Se spune ca gazdele cu inteligenta artificiala pot oferi stirile cu acelasi efect ca cele umane.

Asta pentru ca programul de invatare automata poate vorbi si poate arata expresii faciale. Este evident ca prezentatorii cu inteligenta artificiala vor fi mult mai ieftini decat cei umani, deoarece nu au nevoie de un salariu lunar si pot functiona 24 de ore pe zi, ceea ce nu este posibil pentru un om.

CITESTE SI:  De ce Rolls-Royce va folosi AI pentru motoarele sale de avioane

Xinhua din China a afirmat ca prezentatorii AI vor lucra cu altii pentru a aduce spectatorilor stiri in chineza si engleza. Acestia vor oferi stirile pe platformele mobile si online ale Xinhua, inclusiv pe aplicatiile sale oficiale in engleza si chineza, pe pagina web de TV online si pe contul sau public de WeChat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *