fbpx

Cum e NVIDIA Titan RTX – placa grafica cu pret de 2500 de dolari

Cum e NVIDIA Titan RTX - placa grafica cu pret de 2500 de dolari

Cei care au fost descurajati de pretul de 1200 de dolari al placii grafice 2080 Ti, probabil vor fi si mai descurajati de noua placa grafica NVIDIA Titan RTX cu pret de 2500 de dolari.

Noul GPU foloseste noua arhitectura Turing a companiei NVIDIA, 576 de nuclee tensor si 24GB de VRAM GDDR6. In caz ca nici aceasta performanta nu-i multumeste pe unii, NVIDIA ofera o solutie prin combinarea a doua astfel de GPU-uri.

NVIDIA a promovat placa sa grafica pentru consumatori – Titan RTX – acum ceva vreme. Mai recent, compania a dezvaluit oficial acest produs. Este o fiara de placa grafica care vine la un pret pe masura.

CITESTE SI:  Dell s-ar putea vinde unei companii pe care deja o detine

La pretul de 2500 de dolari, clientii primesc de la Titan RTX 72 de nuclee Turing RT si 4608 de nuclee CUDA, dar si 25GB de VRAM GDDR6. Aceasta este o imbunatatire considerabila fata de cele 68 de nuclee Turing RT si cele 4352 de nuclee CUDA ale 2080 Ti.

Chiar daca noua placa grafica e una de consum, aceasta ii poate atrage mai mult pe profesionisti decat pe oamenii obisnuiti. Asta pentru ca pretul de 2500 de dolari este mai mult decat dublu fata de pretul placii RTX 2080 Ti.

CITESTE SI:  Alphabet ar putea lua in considerare o investitie de 1 miliard de dolari in Lyft

Este de fapt destul de similara cu NVIDIA Quadro 6000 care este destinata computerelor puternice pentru lucru. Titan RTX are acelasi numar de nuclee Tensor, CUDA si RT, pe langa 24GB de VRAM.

Daca esti de parere ca toate astea nu sunt suficiente pentru nevoile tale de procesare, afla ca Titan NVLink Bridge iti va permite sa conectezi doua placi grafice NVIDIA Titan RTX impreuna pentru a dubla cantitatea de VRAM si pentru a creste latimea de banda pana la 100GB/s.

CITESTE SI:  VIDEO: Ce pret urias are ceasul de lux al Hublot care poate fi cumparat numai cu Bitcoin

Asta inseamna ca ai suficienta putere pentru editarea video 8K. NVIDIA a confirmat ca va incepe sa vanda Titan RTX cu pret de 2500 de dolari in luna decembrie a anului trecut in Europa si Statele Unite.

Facebook