fbpx

Cum e noul standard de muzica MIDI 2.0 aparut dupa 35 de ani

Cum e noul standard de muzica MIDI 2.0 aparut dupa 35 de ani

La aproximativ 35 de ani de la stabilirea standardului MIDI 1.0, producatorii de instrumente de muzica au votat in unanimitate pe 18 ianuarie pentru a adopta noua specificatie MIDI 2.0.

Deci, ce se schimba pentru interfetele audio? “Cel mai important avans al tehnologiei muzicale de decenii” vine cu comunicarea in doua sensuri, printre multe alte functii noi, dar noul standard ramane compatibil cu vechiul standard.

Companii precum Roland, Native Instruments, Korg si Yamaha sunt parte din Asociatia Producatorilor MIDI din spatele update-ului. Era si timpul pentru o noua specificatie de muzica, avand in vedere ca cablurile DIN pe 5 biti utilizate in anii ’80 nu puteau suporta sunet de inalta rezolutie.

CITESTE SI:  Cum arata robotul InSight de pe Marte din spatiu dintr-un satelit

Standardul MIDI 2.0 aparut dupa 35 de ani este pregatit pentru orice conector digital pe care doresti sa-l utilizezi, inclusiv USB. Acest lucru permite o sincronizare mult mai precisa si o rezolutie mult mai inalta prin actualizarea de la 7 biti la 32 de biti.

CITESTE SI:  De ce Rockstar va inlatura o parte din muzica din jocul GTA 4

De asemenea, ar trebui ca noul standard aparut dupa 35 de ani sa faca instrumentele mai usor de utilizat, cu profiluri care vor configura automat echipamentul pentru utilizarea dorita si cu o noua caracteristica numita Property Exchange care foloseste JSON (JavaScript Object Notation) pentru a trimite informatii de configurare mai detaliate.

Vei petrece mai putin timp prin setari si mai mult timp producand muzica. In plus, aceste caracteristici pot fi folosite chiar si pe echipamentele mai vechi cu specificatia din anii ’80.

CITESTE SI:  Clipuri video interne arata cum se repara un iPhone X

Dupa cum mentioneaza Reverb.com, mai exista totusi loc de imbunatatiri, dar MIDI 2.0 este un upgrade urias fata de vechiul standard si va fi util pentru oricine doreste sa produca muzica de Grammy si nu numai. Ce parere ai despre noua specificatie de muzica – MIDI 2.0 – aparuta dupa 35 de ani de la ultima specificatie?

Facebook