fbpx

Cum e noul cip Qualcomm Snapdragon 855 cu performanta AI ridicata

Cum e noul cip Qualcomm Snapdragon 855 care are performanta AI ridicata

Snapdragon 855. Acesta este numele noului cip performant al Qualcomm pentru smartphone-uri pe care compania tocmai l-a anuntat la Snapdragon Technology Summit din Hawaii.

Anuntul a fost asteptat: Qualcomm a lansat predecesorul, pe 845, la aceeasi conferinta acum aproape exact un an in urma. Dar noul cip performant Snapdragon 855 nu este doar un cip cu specificatii mai bune. Este cipul care va aparea aproape sigur cu primul val de smartphone-uri 5G.

CITESTE SI:  HTC One M9 a primit un scor mai mic decat alte smartphone-uri de top in urma testelor DxOMark

In timpul aparitiei la summitul de tehnologie, Qualcomm a confirmat numele Snapdragon 855 pentru noul procesor de varf pentru smartphone-uri. Performanta AI (inteligenta artificiala) a fost subiectul principal.

Potrivit Qualcomm, Snapdragon 855 va avea o performanta AI de 3 ori mai mare per ansamblu, multumita procesarii combinate din partea GPU-ului Adreno modernizat, a cluster-ului de procesor Kryo si a DSP-ului (Digital Signal Processor) Hexagon.

In prezent, Qualcomm nu a dezvaluit natura exacta a imbunatatirilor hardware, dar compania pretinde o performanta de doua ori mai mare fata de cei mai apropiati rivali.

CITESTE SI:  Cum va fi consola PS5, conform detaliilor oficiale ale Sony

O performanta de doua ori mai mare e destul de impresionanta, pentru ca celalalt concurent de descurca destul de bine in testele pentru AI. In plus, cipul ar trebui sa fie suficient de rapid pentru sarcini AI precum recunoasterea obiectelor.

Ca sa fim cinstiti, unele dintre aceste caracteristici au existat cu mult inainte de cipul Qualcomm Snapdragon 855. Suntem de acord ca AI are mult potential si ca functia Camerei e probabil locul in care AI are nevoie de multe resurse hardware.

CITESTE SI:  Ce defect grav aveau becurile inteligente Philips

CV (In-camera Computer Vision) a progresat in mod constant in ultimii ani si ar trebui sa duca la roade mai semnificative in curand, speram. Cipul Qualcomm Snapdragon 855 performant cu AI a fost programat pentru a fi dezvaluit azi la ora 9 AM (fusul orar pentru Hawaii).