fbpx

Cum e noua cheie de securitate Titan a Google si ce pret are

Cum e noua cheie de securitate Titan a Google si ce pret are

In luna august a anului trecut, compania Google din Statele Unite a lansat primele sale chei de securitate Titan, iar acestea pot fi folosite ca metode sigure de autentificare cu doi factori pentru unele servicii online. Aceste chei de securitate se bazau pe USB-A, NFC si pe Bluetooth. Acum compania americana lanseaza unele noi.

Anul trecut, Google a lansat cheile de securitate Titan. Pentru cei care nu stiu, aceste chei se conecteaza la dispozitive precum smartphone-uri si computere.

CITESTE SI:  CIA a hack-uit zeci de routere WiFi de ani de zile, dar se pare ca nu pe cele ale Apple

Acestea functioneaza ca o modalitate fizica de a autentifica utilizatorii in timp ce incearca sa se conecteze la site-uri si servicii, adaugand un strat suplimentar de securitate la sistemul traditional pe baza de parola.

Google avea doua modele Titan care se bazau pe USB-A si pe Bluetooth. Dar avand in vedere ca multe PC-uri si dispozitive incep sa treaca la conectivitatea USB-C, compania Google a anuntat o noua versiune a Titan, una care e compatibila cu USB-C.

CITESTE SI:  Ce vulnerabilitate grava a Firefox e reparata de urgenta de Mozilla

Se asteapta ca va fi disponibila pentru cumparare la un pret de pornire de 40 de dolari. Cu toate acestea, se pare ca, atunci cand a creat versiunea USB-C a Titan, Google a decis sa renunte la suportul pentru NFC.

Daca nu ai folosit niciodata functionalitatea NFC a Titan, atunci nu e mare lucru. Pe langa renuntarea la NFC, se pare ca cheia de securitate cu pret de 40 de dolari va functiona la fel de predecesoarele.

Cheia de securitate a Google cu pret de 40 de dolari va fi compatibila cu o varietate de dispozitive si platforme, cum ar fi Android, Chrome OS, macOS si Windows. Daca doresti suport iOS, atunci va trebui sa cumperi versiunea Bluetooth a cheii Google Titan si sa instalezi aplicatia Smart Lock pe dispozitivul tau iOS, in ciuda faptului ca unele dispozitive iOS mai noi, cum ar fi tabletele iPad Pro ale Apple, vin deja cu port USB-C.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *