fbpx

Cum e drona revolutionara a cercetatorilor MIT

Cum e drona revolutionara a cercetatorilor MIT

Exista un tip de drone cu aripi fixe care zboara precum avioanele si un tip care planeaza in aer pe loc. Un grup de cercetatori MIT au creat o drona revolutionara.

Cand vine vorba despre drone, exista cam doua tipuri pe piata. Unul dintre tipuri a fost conceput pentru a fi precum un avion care aluneca prin aer, in timp ce al doilea tip are un design care ii permite sa planeze pe loc datorita rotoarelor sale.

CITESTE SI:  Aceste masini vor primi Netflix si YouTube in curand

Ambele tipuri au intrebuintarile lor, dar daca ar exista un aparat de zbor mic care poate trece de la alunecare la planare? Exact asta au incercat cercetatorii de la MIT sa creeze.

Cercetatorii MIT au creat o drona revolutionara care poate trece de la alunecare la planare si invers. Potrivit studentului Jie Xu de la MIT, “Metoda noastra permita non-expertilor sa proiecteze un model, sa astepte cateva ore pentru a-si calcula controlerul, iar apoi sa plece cu o drona personalizata gata de zbor. Se spera ca o platforma ca aceasta de la MIT ar putea contribui la crearea unor drone hibride si revolutionare mai versabile si mult mai accesibile ca pret pentru toata lumea”.

CITESTE SI:  Cum se poate micsora dimensiunea unei carti Braille pentru cei cu deficiente de vedere

Ei bine, conceptul aparatelor de zbor mici hibride care pot trece de la alunecare la planare nu este unul nou, dar unele dintre provocarile cu care se confrunta designul este ca necesita controlere separate pentru moduri diferite.

CITESTE SI:  Cum au fost infectate unele iPhone-uri cu un spyware nou si puternic

Acesta e un obstacol pe care echipa de cercetatori de la MIT l-a depasit, folosind retele neurale pentru a calcula automat un controler. Acestea fiind spuse, inainte de a te entuziasma prea tare ca vor aparea astfel de dispozitive pe piata, unii isi pun intrebari legate de aerodinamica unui astfel de design al cercetatorilor.

In plus, exista problema manevrabilitatii. Acest design al cercetatorilor MIT ingreuneaza dronelor sa efectueze intoarceri bruste. Dar e totusi o abordare interesanta.