fbpx
Cum e drona care se lanseaza cu un tun

Cum e drona care se lanseaza cu un tun

O echipa de cercetatori de la Caltech si de la agentia spatiala NASA au dezvoltat ceva care e o drona care se numeste SQUID (Streamlined Quick Unfolding Investigation Drone).

Aceasta este o drona cu lansare balistica care se desface aproape imediat dupa ce este lansata de un tun. Dispozitivul zburator se desface in mod dinamic in aer (dupa ce e lansata de tun), iar apoi incepe sa zboare la altitudine.

Aceasta poate fi lansata prin tun chiar si dintr-o camioneta care se deplaseaza cu o viteza de 80 de kilometri la ora. Astfel, drona nu are nevoie de platforma de decolare, iar rotoarele incep sa se invarta abia dupa ce dispozitivul ajunge la o altitudine.

CITESTE SI:  Cum lanseaza HMD Global update-uri Android pentru smartphone-urile Nokia

Se pare ca un grup de oameni de la Universitatea Caltech si de la Laboratorul de Propulsie cu Reactie al NASA au venit su o solutie rapida pentru lansarea dronelor.

Acest lucru poate fi incredibil de util atunci cand doresti sa lansezi mai multe drone, indiferent de motiv. Dispozitivul zburator despre care vorbim se numeste SQUID. Desigur, dispozitivul trebuie sa fie ceva special, pentru a putea fi lansat de un aparat de baseball modificat (un fel de tun).

CITESTE SI:  VIDEO: Ce drona poate zbura pana la 2 ore

Pentru unii, lansarea prin tun e o nebunie, cu exceptia celor care vazut anterior ceva similar in lungmetraje. Drona practic se transforma prin deschiderea bratelor rotorului pentru a fi aeropurtata imediat dupa ce a fost lansata de aparat.

Este foarte important ca bratele rotorului sa se desprinda dupa lansarea prin tun pentru a mentine drona in aer. Bratele rotorului incep sa functioneze la doar 200 de milisecunde de la lansare, in timp ce aparatul de baseball ii confera o viteza initiala de 56 de kilometri la ora.

CITESTE SI:  De ce masinile electrice sunt obligate de UE sa emita zgomot ca o masina normala

Lucrarea de cercetare prezinta toate detaliile tehnice si tot ceea ce trebuie sa fie stiut despre designul sau aerodinamic. Ce parere ai despre asta? Crezi ca lansarea prin tun va fi o solutie viabila si la fel de interesanta pe cat suna? Poate numai timpul va putea spune.