fbpx

Cum e cardul de credit al Apple din 2004 gandit de Steve Jobs

Cum e cardul de credit al Apple din 2004 gandit de Steve Jobs

Cofondatorul Apple, Steve Jobs, actual decedat a venit cu ideea lui Apple Card inca din 2004. Asta desi Apple Card de astazi e foarte diferit, conform unuia dintre directorii de creatie ai companiei. Instrumentul gandit de Steve Jobs era fizic si oferit de compania MasterCard, a dezvaluit Ken Segall luni.

La inceputul acestui an si spre surpriza tuturor, compania din Cupertino a anuntat ca va lansa propriul instrument de plata fizic – Apple Card. Cu toate acestea, se pare ca daca se intampla sa fi lucrat la aceasta companie acum mai multi ani in urma, s-ar putea sa nu fii surprins de Apple Card, avand in vedere ca se crede ca acesta a fost una dintre ideile lui Steve Jobs.

CITESTE SI:  iPhone X a depasit smartphone-urile iPhone 8 si 8 Plus la vanzari

Anecdota interesanta de mai sus a fost dezvaluita de Ken Segall – liderul cunoscutei campanii “Think different” a companiei din Cupertino de la sfarsitul anilor ’90 si inceputul anilor 2000 – pe site-ul sau.

Ken Segall spune ca cofondatorul decedat Steve Jobs al companiei a avut ideea instrumentului inca din 2004. Desigur, ceea ce cofondatorul avea in minte atunci si Apple Card de azi sunt lucruri foarte diferite. Dar conceptul e similar.

CITESTE SI:  Noi informatii. Cum ar putea fi smart TV-ul companiei OnePlus care s-ar putea lansa in curand

De exemplu, Steve Jobs si-a imaginat ca, in loc ca acel card de credit sa-i recompenseze pe utilizatori cu puncte care pot fi folosite pentru kilometri pe zbor, sa-i recompenseze cu muzica in schimb (atunci iTunes era la apogeu).

CITESTE SI:  VIDEO: iPhone Xs Max VS Huawei Mate 20 Pro intr-un test de viteza. Care smartphone e mai rapid

Clientii ar putea castiga “iPoints” care ar putea fi folosite pentru a primi melodii de pe iTunes. Jobs a incercat sa formeze un acord cu MasterCard.

Dar, din pacate, din cauza faptului ca Steve Jobs nu a reusit sa obtina termenii pe care ii dorea pentru cardul de credit, proiectul a fost in cele din urma abandonat. Ken Segall a impartasit de asemenea imagini cu reclamele pe care echipa de creatie a Apple le-a pregatit in asteptarea lansarii.