fbpx

Cum e browserul Mint al Xiaomi pentru smartphone-uri Android putin performante

Cum e browserul Mint al Xiaomi pentru smartphone-uri Android putin performante

Utilizatorii de smartphone-uri Android sunt rasfatati cand vine vorba despre optiunile de browsere alternative. Acestia pot alege dintre Firefox Focus, UC Browser, Microsoft Edge, Brave Browser, Puffin si asa mai departe. Acum a aparut si navigatorul web Mint al Xiaomi care nu consuma multe resurse.

Desi smartphone-urile Android de varf reprezinta o modalitate de a prezenta cat de mult a progresat o companie si cat de departe a ajuns cu cercetarea si dezvoltarea, smartphone-urile Android de nivel inferior si mediu mai putin performante sunt la fel de importante.

CITESTE SI:  De ce fondatorul Huawei lauda Apple si nu doreste sa aiba parte de represalii in China

Asta pentru ca, desi acestea nu sunt la fel de performante, preturile lor mai mici inseamna ca acestea sunt mai atractive pentru clientii care nu-si pot permite smartphone-uri de varf.

Acesta este motivul pentru care dezvoltatorii incep sa recunoasca faptul ca piata smartphone-urilor Android de nivel inferior si mediu nu poate fi ignorata.

Xiaomi si-a lansat acum ceva vreme browserul Mint pentru Android. Desi aplicatiile browser sunt ceva obisnuit, cel Mint al Xiaomi este pentru utilizatorii care au putin spatiu de stocare pe dispozitivele lor si pentru cei care nu dispun de mult RAM.

CITESTE SI:  Sony ne arata cum sunt lansate update-urile Android

Browserul Mint in discutie al Xiaomi necesita doar aproximativ 10MB, ceea ce este impresionant daca iei in considerare ca exista unele fotografii si clipuri video care necesita cu mult mai mult spatiu de stocare.

Cat despre performanta, cei de la Android Police au constatat ca navigatorul Mint pentru smartphone-uri al Xiaomi reuseste sa incarce paginile relativ rapid, chiar si pe un dispozitiv vechi de 3 ani.

CITESTE SI:  Ce pret are consola de jocuri arcade Sega Astro City Mini

Desi navigatorul Mint al Xiaomi este destinat utilizatorilor cu smartphone-uri Android mai putin puternice, ne imaginam ca consumul redus de resurse ar trebui sa fie atragator pentru utilizatorii care doresc un browser simplu cu o amprenta redusa. Aplicatia Mint a Xiaomi este disponibila pe Google Play, asa ca cine vrea o poate descarca de acolo.