fbpx

Cum doreste TikTok sa contracareze interdictia din SUA

Cum doreste TikTok sa contracareze interdictia din SUA

Aplicatia TikTok s-ar putea sa nu mai fie disponibila in SUA in urmatoarele 45 de zile, din cauza unui ordin executiv. Compania TikTok, pe de alta parte, e nemultumita si a anuntat la ce anume va apela pentru a nu fi scoasa de pe piata din SUA prin acea interdictie.

TikTok a emis o declaratie cu privire la intentia Casei Albe de a interzice populara sa aplicatie. Compania s-a declarat socata de ordinul executiv si a anuntat ca va apela la instante, daca va fi necesar un apel.

CITESTE SI:  In ce sens masinile Tesla devin mai capabile

Ordinul, emis ieri de presedintele american Donald Trump, inseamna ca TikTok ar putea disparea din SUA in 45 de zile, daca nu se schimba nimic. “Suntem socati de recentul ordin executiv care a fost emis fara niciun proces juridic echitabil”, a declarat compania intr-o declaratie.

“Vom avea in vedere toate masurile de apel disponibile pentru noi, cu scopul de a ne asigura ca statul de drept nu este eliminat si ca compania noastra si utilizatorii nostri sunt tratati in mod echitabil – daca nu de catre administratia prezidentiala, atunci de catre instantele din SUA”.

CITESTE SI:  Ce crede Samsung despre propriul sau card de debit

Justificarea interdictiei oferite de Casa Alba din SUA a fost pentru “o urgenta nationala in ceea ce priveste tehnologia informatiei si a comunicatiilor si lantul de aprovizionare cu servicii”.

De asemenea, administratia din SUA este ingrijorata de faptul ca TikTok colecteaza diverse informatii de la utilizatorii sai. Cu toate acestea, TikTok a replicat ca incercarile de a aborda aceste ingrijorari au fost blocate de guvern.

CITESTE SI:  Ce suma anuala aloca YouTube pentru creatorii de culoare

“Ceea ce am intalnit in schimb a fost ca administratia din SUA nu a acordat atentie faptelor, a dictat termenii unui acord fara a trece prin procese juridice standard si a incercat sa se insereze in negocierile dintre companiile private”, sustine compania TikTok.

Facebook