fbpx

Cum creeaza Marina Americana cazarme in doar 40 de ore, din beton

Cum creeaza Marina Americana cazarme in doar 40 de ore, din beton

Marinarii din Marina Americana au construit o cazarma din beton cu o suprafata de 152 de metri patrati in doar 40 de ore. Prin proiectul inovator al Marinei Americane s-au creat primele cazarme din beton folosind o noua tehnica. Este vorba despre imprimarea 3D.

Atunci cand ne gandim la contructia de cladiri, acesta este, de obicei, un proces considerat a lua ceva timp, cel putin pentru cladirile care nu sunt provizorii.

Cu toate acestea, se pare ca militarii Marinei Americane au reusit sa afle o modalitate de a imprima 3D cazarme din beton in aproximativ 40 de ore.

CITESTE SI:  Pompierii din viitor vor avea abilitati aproape supraomenesti

Acest lucru se datoreaza muncii Marine Corps Systems Command care a colaborat cu Marina Americana pentru a implementa si opera cea mai mare imprimanta 3D pentru beton din lume. Pentru crearea de cazarme.

Potrivit Capitanului Matthew Friedell, “Acest exercitiu nu a mai fost efectuat vreodata. Oamenii au mai imprimat 3D cladiri si structuri mari, dar nu la fata locului si toate simultan. Aceasta este prima imprimare 3D de beton continua la fata locului din lume”.

CITESTE SI:  De ce ai nevoie pentru a participa la batalii in jocul Pokemon GO

Pentru a va forma o idee, s-a estimat ca structura unei cazarme din lemn ar avea nevoie de 10 militari timp de 5 zile. Acest lucru arata un avantaj clar pentru imprimanta 3D care foloseste beton si creeaza structuri de cazarme mai rezistente.

De asemenea, datorita faptului ca nu necesita odihna la fel ca oamenii, poate functiona si noaptea pentru a-si indeplini sarcina crearii de cazarme. Matthew Friedell din Marina Americana mai adauga, “In medii de lupta active sau simulate, nu vrem ca militarii sa lucreze cu ciocane si sa tina placaje. Avand o imprimanta 3D de beton care poate crea cladiri la cerere este un avantaj urias pentru marinari”.

CITESTE SI:  De ce noua imprimare 3D ar putea fi si mai buna decat cea veche

Aceste structuri imprimate 3D pot fi folosite de Marina Americana nu numai in lupta, ci pot ajuta si in situatiile de dezastre naturale, pentru ca adaposturi si locuinte temporare pot fi construite intr-o perioada relativ scurta de timp.