fbpx
Cum contracareaza Facebook Messenger inselatoriile si impostorii

Cum contracareaza Facebook Messenger inselatoriile si impostorii

Inselatoriile, escrocheriile si impostorii sunt o problema actuala a platformelor de social media, dar una pe care Facebook Messenger doreste sa o contracareze. Facebook Messenger a anuntat o serie de masuri in aceasta privinta.

In primele zile ale social media, era relativ usor sa ai incredere in mesajele pe care le primeai pe aceste platforme. Asta pentru ca, atunci, putini oameni le foloseau si, din acest motiv, era foarte probabil ca comunicai cu o persoana reala, nu cu un impostor.

In ziua de azi, nu este neobisnuit sa primesti pe Messenger mesaje aleatoare sau cereri de la straini. De obicei, acestea vin de la conturi false concepute pentru a raspandi inselatorii.

CITESTE SI:  PayPal lanseaza servicii bancare pentru unii clienti, se pare

In cazul in care nu era deja evident, Facebook incearca sa-si aduca aportul in acest scop, asa ca ii va notifica pe utilizatori legat de aceste mesaje.

Acum, cand primesti un mesaj de la un strain care nu face parte din lista ta de pe Facebook, vei primi o notificare care iti indica ca ar putea fi vorba despre o inselatorie.

CITESTE SI:  Va suporta Apple Watch cu LTE apeluri telefonice si Android?

De exemplu, cand primesti un mesaj de la un strain, Messenger iti va arata o notificare care ofera cateva sfaturi, cum ar fi refuzarea solicitarilor de a trimite bani.

In cazurile in care un cont a fost creat pentru a arata la fel ca un cont al cuiva, platforma Facebook Messsenger ii va avertiza pe utilizatori ca acest cont pare sa fie similar cu un cont real si ca persoana cu care comunica s-ar putea sa nu fie cine cred ei ca este.

CITESTE SI:  De ce Tesla isi cere banii inapoi de la furnizorii sai

Aceste instrumente ale Facebook Messenger nu impiedica 100% sa aiba loc inselatoriile impostorilor, dar sa speram ca notificarile suplimentare vor oferi utilizatorilor indiciul ca nu ar trebui sa ofere informatii personale sau sa trimita bani catre escroci si impostori. Ce parere ai despre aceste masuri de la Facebook Messenger? Crezi ca vor fi folositoare impotriva inselatoriilor si impostorilor?