Cum contracareaza Apple dispozitivele autoritatilor de deblocare a iPhone-urilor

Cum contracareaza Apple dispozitivele autoritatilor de deblocare a iPhone-urilor

Unii dintre voi s-ar putea sa fi auzit ca mai multe organe de aplicare a legii au reusit sa intre in posesia unor dispozitive care ar putea debloca iPhone-urile fara a fi nevoie de ajutorul companiei Apple.

Nu este surprinzator ca Apple nu este prea incantata, dar o stire de Motherboard spune ca Apple a gasit o modalitate de a contracara acele dispozitive de deblocare a iPhone-ului ale autoritatilor. Stirea sustine ca Apple a testat o caracteristica in iOS denumita USB Restricted Mode pentru a contracara dispozitivele de deblocare a iPhone-ului ale autoritatilor.

Se spune ca aceasta caracteristica este parte din iOS 12 beta, desi se mai spune ca Apple a inclus-o in unele editii iOS beta, cel putin de la iOS 11.3 incoace.

CITESTE SI:  Parlamentul European vrea ca electronicele sa afiseze scoruri de reparabilitate in gen iFixit

Practic, aceasta caracteristica, atunci cand detecteaza ca iPhone-ul Apple nu a fost deblocat timp de o ora si ca este conectat la un accesoriu USB (dispozitiv de deblocare), utilizatorii vor trebui sa-l deblocheze printr-o parola (presupunand ca una a fost setata).

Acest lucru ar determina ca dispozitivele de deblocare a iPhone-ului ale autoritatilor care au fost create de companii precum Cellebrite sau Grayshift sa devina inutile. Vorbind pentru publicatia Motherboard, Ryan Duff, un cercetator in domeniul securitatii care a analizat iPhone-ul, a spus: “Acest lucru contracareaza produsul GrayKey al Grayshift si Cellebrite. Daca intr-adevar actioneaza cum se pretinde si nu lasa sa aiba loc niciun fel de conexiune de date pana la deblocare, atunci da. Nu poti exploata dispozitivul daca nu poti comunica cu acesta”.

CITESTE SI:  Facebook testeaza recunoastere faciala pentru a-ti recupera contul, se pare

Dupa cum informeaza Motherboard, termenul de o ora a fost schimbat de Apple, pentru ca anterior era setat la o saptamana. Se spune ca acest lucru a fost ca raspuns la GrayShift care le-a spus clientilor lor (autoritatile) sa deblocheze iPhone-urile de indata ce au intrat in posesia lor.

Prin reducerea considerabila a intervalului de timp, asta inseamna ca autoritatile au si mai putin timp decat inainte pentru a debloca iPhone-urile companiei Apple cu dispozitivele de deblocare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *