fbpx

Cum condamna Huawei faptul ca Marea Britanie o va elimina din retelele 5G pana in 2027

Cum condamna Huawei faptul ca Marea Britanie o va elimina din retelele 5G pana in 2027

O noua stire releva faptul ca guvernul din Marea Britanie a hotarat sa elimine, pana cel tarziu in 2027, echipamentele Huawei din retelele mobile 5G ale acelei tari.

Acest lucru a fost anuntat si de un un secretar de cultura al acelei tari. In urma acestei decizii, filiala Huawei din Marea Britanie a oferit un punct de vedere in care si-a declarat dezamagirea ca nu mai poate fi parte din retelele 5G ale tarii.

Marea Britanie nu mai doreste echipamentele de telecomunicatii ale companiei din China in retelele mobile 5G ale sale. Oliver Dowden, secretarul de cultura al guvernului, a declarat ca operatorii de telefonie mobila nu ar trebui sa cumpere echipamentele companiei Huawei pentru retelele lor incepand cu 31 decembrie 2020.

CITESTE SI:  CIA planuieste, se pare, un atac cibernetic impotriva Rusiei

“Odata ce proiectul de lege pentru telecomunicatii va fi adoptat, va fi ilegal acest lucru”. Daca un operator a cumparat si instalat deja echipamente Huawei, acestea trebuie sa fie eliminate din retelele sale 5G inainte de sfarsitul anului 2027.

Intr-un comunicat de presa, guvernul din Marea Britanie a declarat ca a decis acest lucru in urma noilor sfaturi de la Centrul National pentru Securitate Cibernetica.

CITESTE SI:  Daca le oferi copiilor un smartphone, e ca si cum le-ai oferi un gram de cocaina. Spune un specialist

In ianuarie, Marea Britanie a declarat ca vanzatori “riscanti”, inclusiv Huawei, vor avea voie sa construiasca reteaua 5G a tarii, cu conditia sa nu fie pentru parti esentiale ale acesteia.

In mod clar, guvernul a decis altceva acum. “5G va transforma tara noastra, dar numai daca avem incredere in securitatea si rezistenta infrastructurii pe care este construita”, a adaugat Oliver Dowden.

Compania Huawei din China catalogheaza decizia de a nu fi inclusa in retelele 5G drept una “dezamagitoare”. Edward Brewster, purtator de cuvant al Huawei UK, a declarat: “Acest lucru prezinta riscul de a muta tara pe o banda digitala lenta, de a creste costurile si de a aprofunda decalajul digital. In loc sa evolueze lucrurile, guvernul le involueaza. Indemnam guvernul din Marea Britanie sa-si reevalueze decizia”. Ce parere ai? Crezi ca interdictia asupra Huawei in retelele 5G din Marea Britanie e ca o vanatoare de vrajitoare?